Καλώς ήλθατε στο blog μου.

Χαιρετώ τον αγαπητό/ή επισκέπτη/τρια του blog "Το μονοπάτι της Αγάπης, της Ομορφιάς και της Δράσης".
Στο blog αυτό θα βρείτε νέα, φιλοσοφικά κείμενα, ποιήματα, διηγήματα, τέχνες, επιστήμες, σύγχρονες εξελίξεις και οτιδήποτε γενικά που μπορεί να σας ενδιαφέρει.
Μην διστάσετε να κάνετε κάποιες παρατήρησεις για την βελτίωση του blog. Oι συμβουλές σας είναι πάντα δεκτές. Επίσης αν κάποιο κείμενο φαίνεται να μη το κατανοείτε πλήρως ρωτήστε τον γράφοντα τι ενωεί και είναι σίγουρο πως θα σας απαντήσει.

Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013

Κατά Άθεων


Οι άθεοι κανονικά πρέπει να δουλεύουν και τις μέρες που έχει κυρήξει το κράτος επίσημη αργία λόγω θρησκευτικών καθηκόντων.
Έτσι οι άθεοι πρέπει να δουλεύουν
1. Τις Κυριακές, αφού είναι μέρα αφιερωμένη στο Θεό και γι' αυτό έγινε αργία
2. Χριστούγεννα
3. Ευαγγελισμός της Θεοτόκου
4. Μεγάλη Παρασκευή, Πάσχα και Δεύτερα του Πάσχα
5 Δεκαπενταύγουστο
Επίσης οι άθεοι(στο δημόσιο) κανονικά δε θα έπρεπε να παίρνουν ονομαστική άδεια λόγω γιορτής αφού δεν πιστεύουν.

Όποιος λοιπόν είναι άθεος αλλά τηρεί τα παραπάνω απλά είναι υποκριτής.
Επίσης, επειδή οι ευχές είναι κάτι το μεταφυσικό και οι άθεοι δε πιστεύουν σ' αυτά
δε θα έπρεπε να λένε:

Kαλημέρα
Καλό απογεύμα
Καληνύχτα
Καλό βράδυ
Όνειρα γλυκά
Καλά να περάσεις
Καλό κατεύοδιο
Καλό ταξίδι
Καλή βδομάδα
Καλό μήνα
Καλή χρονιά
Καλές γιορτές
Καλή πρωτοχρονιά
Καλές δουλειές
Χρόνια Πολλά
Να ζήσετε
Να σας ζήσουν
Καλή επιτυχία

Eτσι, όσο έξυπνοι και αν νομίζουν πως είναι, ωστόσο χάνουν όλο το άρωμα της ζωής. 
Άλλωστε δε μπορεί κάποιος να αποδείξει πως κάτι δεν υπάρχει.Μπορεί να αποδείξει μόνο ότι κάτι υπάρχει. 
Άρα όταν λέμε ότι Θεός υπάρχει οι άθεοι βρίσκονται σε πιο μειονεκτική θέση γιατί δε μπορούν να αποδείξουν το αντίθετο.Άλλωστε αν δεν υπήρχε, ας μας εξηγήσουν ποιος έφτιαξε τη ύλη του big bang.Aν δεν την έφτιαξε κανείς τότε πως η "ανόητη" ύλη δομεί όντα με νοημοσύνη;;;Δεν στέκει. 

Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2013

Τα νήπια έχουν έλξην είς την τέχνην διότι ενθυμούνται(αν και θολά) ακόμη την προτέραν γλυκά κατάσταση στην οποία ευρίσκοντο η οποία καλείται εκ των εσωτεριστών Ντεβαχάν - λέξη ινδική η οποία μεταφράζεται εις την ελληνικήν ως "Λαμπερός Τόπος", ένα πεδίον ά'υ'λον και αόρατον στο οποίο διαμένουν οι Ψυχές. 
Εχοντας λοιπόν ταύτην ενθύμησην, τα νήπια συμβολίζουν στις εικονογραφίες τους, το πεδίο αυτό, με οικίσκους και δέδνρα, θεωρώντας ότι τούτο είναι ο αληθής οίκος τους. Είναι η πιο κοινή, άλλωστε, εικονογραφία σε όλα τα νήπια, σχεδόν παγκοσμίως.
Πολλά εκ των νηπίων έχουν μάλιστα αιθερικήν όραση και ακοή πράγμα το οποίον τους δίδει την δυνατότητα να επικοινωνούν προς τον φύλακα άγγελον τους με τόση ευκολία όπως αν ομιλούσαν προς τους ένσαρκους γονείς τους και συγγενείς τους.Αυτή η ιδιότης παύει κατά το έβδομον έτος της ηλικίας των και πιο σπανίως κατά το δέκατον.Κατά την ίδιαν περίοδον παύουν και αι αναμνήσεις της προηγούμενης ενσαρκώσεως και έτσι σφραγγίζεται οριστικώς δια της Ψυχής οποιαδήποτε παρελθοντική ανάμνησις η οποία έδιδε θάνατο, βία ή πόνο - γεγονότα τα οποία είναι αρνητικά στην ψυχολογία του ενήλικου ανθρώπου και πόσω μάλλον ενός ανήλικου.Όσον άφορά την επικοινωνίαν με τον φύλακα άγγελον, είναι αυτός ο οποίος εξ άγνοιας καλείται "φανταστικός φίλος", φαινόμενον το οποίον αδυνατούν να ερμηνεύσουν δια της στενής λογικής οι ψυχολόγοι μας αλλά θα τα καταφέρουν όταν δεχτούν την ύπαρξη λεπτοφυέστερων σφαιρών ύπαρξης.

Συγγραφεύς των ανωτέρων:
Mάριος ο Εσωτεριστής, εις εκ των υπηρετών του Πνευματικού Βασιλείου