Καλώς ήλθατε στο blog μου.

Χαιρετώ τον αγαπητό/ή επισκέπτη/τρια του blog "Το μονοπάτι της Αγάπης, της Ομορφιάς και της Δράσης".
Στο blog αυτό θα βρείτε νέα, φιλοσοφικά κείμενα, ποιήματα, διηγήματα, τέχνες, επιστήμες, σύγχρονες εξελίξεις και οτιδήποτε γενικά που μπορεί να σας ενδιαφέρει.
Μην διστάσετε να κάνετε κάποιες παρατήρησεις για την βελτίωση του blog. Oι συμβουλές σας είναι πάντα δεκτές. Επίσης αν κάποιο κείμενο φαίνεται να μη το κατανοείτε πλήρως ρωτήστε τον γράφοντα τι ενωεί και είναι σίγουρο πως θα σας απαντήσει.

Κυριακή 22 Μαΐου 2011

Λόγια απ τις διδασκαλίες του Μορύα.


Ο εσωτερισμός δέχεται αύτα που δέχεται...

"Ο εσωτερισμός δέχεται αύτα που δέχεται όχι για να φανεί όμορφος αλλά γιατί τα πράγματα έτσι είναι.
Δεν είναι κάποια πολιτική που λέει καλά λογάκια για να χα'ι'δέψει αυτία χιλιάδων ανθρώπων.Όχι!!!Ο εσωτερισμός είναι μια ολόκληρη επιστήμη(η επιστήμη του αύριο)που ασχέτως του τι φαίνεται όμορφο ή όχι το αναφέρει.
Αν θέλετε να βρείτε υποκριτικές απόψεις θα τις βρείτε αλλού, μα όχι στον εσωτερισμό!!!


Μάριος







Η παρουσίαση της πραγματικότητας...

"Η παρουσίαση της πραγματικότητας μερικές φορές είναι δυσάρεστη και(πιθανόν για κάποιους)αθέμιτη. Όμως πάντα υπάρχουν άτομα που μιλάνε, που ψάχνουν, που γράφουν γι' αυτή.
Οι πρωτοπόροι και οι ευρύνοες άνθρωποι μπορούν να τη δεχτούν όσο πικρή και αν είναι. Οι προσκολημένοι στους παλαιολιθισμούς όμως ορύονται σα τα θεριά όταν δείχνεται από τους πρωτοπόρους η πραγματικότητα."


Μάριος



Σάββατο 21 Μαΐου 2011

Η ΛΕΟΠΑΡΔΑΛΗ, ΤΑ ΦΟΝΙΚΑ ΕΝΣΤΙΚΤΑ ΚΑΙ Η ΜΗΤΡΟΤΗΤΑ

Παρακολουθείστε αυτό το απίστευτο βίντεο που δείχνει πραγματικά
πως δεν είμαστε οι μόνο οι άνθρωποι σε αυτό τον
πλανήτη που εκτιμούμε την αξία των 
ανυπεράσπιστων και νεογέννητων πλασμάτων
γύρω μας.  

ΓΙΑΤΡΕ ΜΟΥ ΘΑ ΖΗΣΩ;;;


Ποιοι είναι επιρρεπείς στην επιτάχυνση της γήρανσης;


Όσοι εγκαταλείπουν νωρίς την εκπαιδευτική διαδικασία, μένοντας με αυτό που λέμε λιγότερα τυπικά προσόντα στο βιογραφικό
τους, φαίνεται ότι έχουν επιβαρυντικές συνέπειες και στο θέμα της μακροζωίας, αφού όπως ανακοίνωσαν Βρετανοί επιστήμονες, οι λιγότερο μορφωμένοι είναι πιο επιρρεπείς στην επιτάχυνση της γήρανσης...



Ερευνητές από τη Βρετανία και τις ΗΠΑ, που εξέτασαν το μήκος των κυτταρικών στοιχείων του DNA, που είναι γνωστά ως τελομερή, από ένα δείγμα περίπου 450 εθελοντών που έλαβαν μέρος σε μακροχρόνια επιστημονική μελέτη υγείας, διαπίστωσαν ότι εκείνοι που είχαν χαμηλότερες επιδόσεις στα μαθήματά τους στο σχολείο, παρουσίαζαν και τελομερή μικρότερου μήκους, στοιχείο που αποτελεί προδιαθεσικό παράγοντα για ταχύτερη γήρανση.

Τα τελομερή είναι κυτταρικά στοιχεία του DNA, που στομώνουν την απόληξη των χρωμοσωμάτων, προστατεύοντάς τα από φθορές αλλά και από την απώλεια κυτταρικών λειτουργιών που σχετίζονται με τη γήρανση. Κοντύτερα τελομερή αποτελούν πιθανά δείκτη ταχύτερης γήρανσης.

' Ο παράγοντας-κλειδί, αυτής της έρευνας επιβεβαιώνει ένα από τα βασικά συμπεράσματα που εξάγεται από μακροχρόνιες επιστημονικές μελέτες, ότι δηλαδή η απόκτηση γνώσεων σε νεαρότερη ηλικία έχει σημαντικό αντίκτυπο στην καλή υγεία ', δηλώνει ο Στέφεν Χόλγκειτ του Βρετανικού Συμβουλίου Ιατρικών Ερευνών, που συγχρηματοδότησε την έρευνα.

Όπως ανέφερε δε ο Βρετανός επιστήμονας μπορεί να μην έχουν αιτιολογηθεί ακόμα επαρκώς τα συμπεράσματα της έρευνας, αλλά είναι αποδεδειγμένο ότι ' η μόρφωση υψηλού επιπέδου, μπορεί να είναι περισσότερο σημαντική για τη μακροζωία, από όσο επωφελής είναι στην αγορά εργασίας '.

ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΑΝ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΨΕΜΑΤΑ.

Κι όμως το ψέμα φαίνεται…για εκείνους που ξέρουν .

Για παράδειγμα ένας άνθρωπος που λέει αλήθεια έχει ένα άνετο χαμόγελο – το “χαμόγελο της Τζοκόντα» – ενώ στο χαμόγελο κάποιου που λέει ψέματα φαίνεται μόνο η πάνω οδοντοστοιχία, γιατί είναι

“σφιγμένος”.

Επίσης, όταν μία γυναίκα, σας μιλά και την ίδια στιγμή παίζει με τα μαλλιά της, αυτό σημαίνει ότι κατά πάσα πιθανότητα λέει ψέματα και μάλιστα μεγάλα.

Συναισθήματα, όπως η νευρικότητα, η ανασφάλεια, το άγχος, ο θυμός, ο φόβος κ.α. ανιχνεύονται ωστόσο εύκολα από τον γνώστη.

Για παράδειγμα, σημαντικό σημάδι είναι το χαμόγελο.

Αυτός που λέει ψέματα χαμογελά για να καλύψει τη δυσάρεστη ατμόσφαιρα.

Όμως στο χαμόγελό του φαίνεται μόνο η πάνω οδοντοστοιχία.

Αντίθετα, στο χαμόγελο κάποιου που λέει αλήθεια, φαίνονται και η πάνω και η κάτω οδοντοστοιχία, τα μάγουλα ανασηκώνονται και δημιουργούνται ρυτίδες γύρω από τα μάτια.

Χαμογελά δηλαδή με όλο το πρόσωπο, όχι μόνο με το στόμα.

Άλλο σημείο είναι οι ώμοι, καθώς το άτομο που λέει ψέματα τείνει να κατεβάζει τους ώμους, ενώ κάποιος που λέει αλήθεια τους κρατά ευθείς.

Επίσης, κάποιος που ψεύδεται κρατά τους αγκώνες κοντά στο σώμα ενώ όταν λέμε αλήθεια τα χέρια είναι πιο “ανοιχτά” και κινούνται ελεύθερα.

Όταν λέμε ψέματα κρατάμε τα χέρια μας σφιχτά, ενωμένα μπροστά από το σώμα ή σταυρωμένα στο στήθος.

Κάποιος που λέει ψέματα, τείνει επίσης να παίζει νευρικά με τα χέρια του, “καθαρίζει” τα ρούχα του, αγγίζει συχνά τη μύτη ή τρίβει τη μύτη του.

Ακόμη, όταν λέμε ψέματα οι παλάμες είναι συνήθως κλειστές με σταυρωμένα τα δάχτυλα, ενώ όταν λέμε αλήθεια τις κρατάμε ανοιχτές.

Το κλασσικό σταυροπόδι – παρά την σκηνή της ανάκρισης με τη Σάρον Στόουν στο “Φονικό Ένστικτο” – δείχνει ότι λέμε την αλήθεια.

Πόδια σταυρωμένα και πίσω ενώ καθόμαστε, δείχνουν ότι ψευδόμαστε.

Τα μάτια, επίσης δείχνουν πολλά για το ψέμα.

Μάτια μισόκλειστα, που ανοιγοκλείνουν συχνά και κόρες σε διαστολή σημαίνει ότι λέμε ψέματα.

Όταν μία γυναίκα παίζει με τα μαλλιά της είναι επίσης δείγμα ψεύδους.

Ποιές είναι όμως οι ενδείξεις στην ομιλία ότι κάποιος μας λέει ψέματα;

Απαντά σύντομα ή εξαιρετικά λεπτομερώς, επαναλαμβάνει την ερώτηση που του κάναμε, παραφράζει την ερώτηση, επικαλείται πρόβλημα μνήμης, μας λέει ότι “λέει την αλήθεια”, είναι υπερβολικά ευγενικός, κομπιάζει, σπάει η φωνή του ή μιλά πιο χαμηλόφωνα



πηγή: http://10me3.blogspot.com/2011/05/blog-post_9466.html

Καγαθός...

Καγαθός μεν ο πράτων τις αρχές και τα ορθά, μολυσματικός δε 


των κοινών, άνθρωπος όστις βούλεται και εφαρμόζει τα κακά. 


Μάριος ο Εσωτεριστής


OI EΣΦΑΛΜΕΝΕΣ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ ΤΟΥ ΧΙΓΙΩΡΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΙΟΓΚΑ


ΟΙ ΕΣΦΑΛΜΕΝΕΣ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ ΤΟΥ ΧΙΓΙΩΡΓΗ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΙΟΓΚΑ


«Παρακολουθώντας φίλοι μου σήμερα να διδάσκονται στην Ελλάδα πολλές Ανατολίτικες τεχνικές, όπως Γιόγκα και Reiki καθώς και άλλες τεχνικές αυτοσυγκέντρωσης αναρωτιέμαι για την χρησιμότητα αυτών και την λειτουργία αυτών ευεργετικά.

Δεν σας κρύβω ότι ωφελήθηκα ΣΤΑ ΜΕΓΙΣΤΑ από την αυτοσυγκέντρωση που πέτυχα πριν χρόνια διδασκόμενος ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ την απαρχή της αυτοσυγκέντρωσης που οδηγεί στην ψυχική ηρεμία. Αυτό όμως δεν ορίζει ΚΑΜΙΑ χρησιμότητα η οποία θα οριστεί με την ΑΠΩΛΕΙΑ ΧΡΟΝΟΥ η οποία ουσιαστικά είναι η αφιέρωση σε τεχνικές τύπου γιόγκα.»

Τάδε έφη Γιώργης Χρυσοστόμου ή κατά…ίντερνετ Χιγιώργης.

Εγώ έχω μια απάντηση σε αυτή την ανάρτηση του Χιγιώργη. (http://xigiorge.wordpress.com/category/%CE%B5%CF%83%CF%89%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82/ )
Το ότι παρακολουθεί ο αυτός άνθρωπος πολλές τεχνικές(που τις βάζει όλες μαζί κάτω από τον όρο «ανατολικές» επίτηδες)να διδάσκονται στην χώρα μας δεν είναι κακό. Κακό είναι να μην καταλαβαίνει την χρησιμότητά τους αλλά να διαστρεβλώνει ταυτόχρονα αυτό που νόμισε πως «είδε» σε αυτές – δηλαδή μια αχρηστία, τη οποία είναι δική του εντύπωση αποκλειστικά.
Κάπου αλλού, στην ίδια ανάρτηση, βγάζει το επίσης προσωπικό συμπέρασμα πως

«Η γιόγκα λοιπόν και σωρεία ανατολίτικων τεχνικών είναι ΑΠΩΛΕΙΑ ΧΡΟΝΟΥ»

Ο Χιγιώργης αγνοεί ίσως πως τίποτα σε αυτή ζωή δεν είναι απώλεια χρόνου, και πως όλα όσα μας έρχονται είναι για να μάθουμε κάτι απ’ αυτά. Το ότι «αναθεματίζει» με τις λέξεις «ανατολικές τεχνικές» συστήματα που υπάρχουν χιλιάδες χρόνια τώρα, σημαίνει ένα πράγμα: πως είναι θρησκόληπτος, μιας και οι Έλληνες θρησκόληπτοι  προσπαθούν(πάντα το έκαναν αυτό) να δώσουν αρνητικό χαρακτήρα σε πνευματικές πρακτικές των χωρών της Ασίας.
Κάτω από τις παρωπίδες και την στενοκεφαλιά του, ο Χιγιώργης προσπαθεί να μας πείσει πως τα πράγματα είναι όπως τα λέει αυτός, λες και αυτός είναι ο σοφός που πρέπει να ακούμε. Απλά ο άνθρωπος αυτός πάσχει από το «σύνδρομο του μεσσία».
Αλήθεια, πως έμαθε αυτοσυγκέντρωση μόνος του;;; Πως ξέρει πως αυτό που έκανε ήταν αυτοσυγκέντρωση και όχι ένας απλός στοχασμός;;; Σε κάθε πράγμα χρειάζεται δάσκαλος αλλιώς υπάρχει περίπτωση να γίνουν τραγικά λάθη και φυσικά να εξαχθούν…τραγικά συμπεράσματα!!!
Αλλού ο Χιγιώργης προσπαθεί να μας πείσει πως:

«Η γιόγκα και οι άλλες τεχνικές είναι τεχνικές που ασκούν το σώμα με μία μέθοδο τεμπελιάς και αφού τελικά ορίζεται απώλεια χρόνου από την προσευχή.»

Υπ’ αυτή την έννοια απώλεια χρόνου από την προσευχή έχει ο μαραγκός, ο πολιτικός, ο καφετζής, ο τεχνικός ηλεκτρικών υπολογιστών(και ένα σωρό άλλα επαγγέλματα)επειδή δεν ασχολούνται με την προσευχή όλη την ημέρα. Άλλωστε κανενός είδους γιόγκα δεν είναι «μέθοδος τεμπελιάς», και αυτό πραγματικά είναι μεγάλο ψέμα. Το αν αυτό του δίδαξε κάποιος ή αν αυτό κατάλαβε αυτό είναι άλλο θέμα, αλλά γενικώς μπορούμε πραγματικά να πούμε πως αν ήταν μέθοδος τεμπελιάς σίγουρα θα την έκαναν με ευχαρίστηση όλοι όσοι βαριούνται – πράγμα που δε συμβαίνει.
Η διαστρεβλωμένη άποψη του Χιγιώργη έχει δημιουργήσει μια αποκλειστικά δική του πραγματικότητα – μια πραγματικότητα που οι «ανατολικές τεχνικές»(όπως τις ονομάζει)είναι άχρηστες, και η τυφλή πίστη είναι χρήσιμη.
Βεβαίως έχει δικαίωμα να πιστεύει αυτά τα πράγματα αλλά πρέπει να ξέρει πως αυτό δε σημαίνει πως αυτά που έχει «αφορίσει», πρέπει να τα δεχτούν και οι άλλοι. H θρησκοληψία(αλλά και το άλλο άκρο της, η αθεΐα) είναι λανθασμένοι τρόποι για να βρει κανείς την Αλήθεια. Μόνο μέσω του μέτρου μπορεί να φτάσει κανείς σε φωτεινά μονοπάτια.