Καλώς ήλθατε στο blog μου.

Χαιρετώ τον αγαπητό/ή επισκέπτη/τρια του blog "Το μονοπάτι της Αγάπης, της Ομορφιάς και της Δράσης".
Στο blog αυτό θα βρείτε νέα, φιλοσοφικά κείμενα, ποιήματα, διηγήματα, τέχνες, επιστήμες, σύγχρονες εξελίξεις και οτιδήποτε γενικά που μπορεί να σας ενδιαφέρει.
Μην διστάσετε να κάνετε κάποιες παρατήρησεις για την βελτίωση του blog. Oι συμβουλές σας είναι πάντα δεκτές. Επίσης αν κάποιο κείμενο φαίνεται να μη το κατανοείτε πλήρως ρωτήστε τον γράφοντα τι ενωεί και είναι σίγουρο πως θα σας απαντήσει.

Δευτέρα, 31 Δεκεμβρίου 2012

Η κυριαρχία πάνω στα σώματα


Ο άνθρωπος που κυβερνά τον Εαυτό του είναι ένας σπουδαίος άνθρωπος
Ο άνθρωπος που κυβερνά το νου του, τα συναισθήματά του και το σώμα του είναι μεγάλος άνθρωπος αλλά όχι σπουδαίος.
Ο άνθρωπος που κυβερνά τα συναισθήματά του και το σώμα του είναι καλός άνθρωπος αλλά όχι λογικός
Ο άνθρωπος που κυβερνά μόνο το σώμα του είναι ένας μικρός άνθρωπος
Ο άνθρωπος που δεν κυβερνά τίποτα από τα παραπάνω (δυστυχώς)δεν είναι χρήσιμος όχι μόνο κοινωνικά αλλά πουθενά αφού δε θα μπορεί να δώσει τίποτα.

Έτσι, αν και όλοι οι άνθρωποι είναι ίσοι, ωστόσο η εξέλιξή τους δεν είναι ομοιόμορφη και κάποιοι έχουν πιο ανεπτυγμένη συνείδηση ενώ κάποιοι άλλοι όχι.
Αυτό βεβαίως δε σημαίνει πως δε πρέπει να βοηθάμε όσους βλέπουμε ότι είναι "συνειδησιακά" υποδιέεστεροί μας ωστε να "λάμψουν" και αυτοί.
Αυτό το έργο κάνουν οι λογοθεραπευτές, οι δραματοθεραπευτές, οι ψυχίατροι, οι ψυχολόγοι, τα γκρουπ αυτογνωσίας και πολλά άλλα είδη βοήθειας και υποστήριξης.
Οι Φύλακες άγγελοι κάνουν επίσης το ίδιο έργο με τα μικρά παιδιά("οι φανταστικοί φίλοι", όπως τους ονομάζουν αδαώς οι μεγάλοι.)
Η βοήθεια για την ανάπτυξη πάντα πρέπει να δίνεται σε αυτούς που βλέπουμε πως αν και έχουν ίση αξία με μας ωστόσο τους λείπει η "κυριαρχία" σε κάποιον τομέα.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου