Καλώς ήλθατε στο blog μου.

Χαιρετώ τον αγαπητό/ή επισκέπτη/τρια του blog "Το μονοπάτι της Αγάπης, της Ομορφιάς και της Δράσης".
Στο blog αυτό θα βρείτε νέα, φιλοσοφικά κείμενα, ποιήματα, διηγήματα, τέχνες, επιστήμες, σύγχρονες εξελίξεις και οτιδήποτε γενικά που μπορεί να σας ενδιαφέρει.
Μην διστάσετε να κάνετε κάποιες παρατήρησεις για την βελτίωση του blog. Oι συμβουλές σας είναι πάντα δεκτές. Επίσης αν κάποιο κείμενο φαίνεται να μη το κατανοείτε πλήρως ρωτήστε τον γράφοντα τι ενωεί και είναι σίγουρο πως θα σας απαντήσει.

Κυριακή 22 Μαΐου 2011

Η παρουσίαση της πραγματικότητας...

"Η παρουσίαση της πραγματικότητας μερικές φορές είναι δυσάρεστη και(πιθανόν για κάποιους)αθέμιτη. Όμως πάντα υπάρχουν άτομα που μιλάνε, που ψάχνουν, που γράφουν γι' αυτή.
Οι πρωτοπόροι και οι ευρύνοες άνθρωποι μπορούν να τη δεχτούν όσο πικρή και αν είναι. Οι προσκολημένοι στους παλαιολιθισμούς όμως ορύονται σα τα θεριά όταν δείχνεται από τους πρωτοπόρους η πραγματικότητα."


Μάριος



3 σχόλια:

  1. σχετικό ή άσχετο με αυτό που λες, δεν καταλαβαίνω τον συμβολισμό της εικόνας που χρησιμοποιείς.
    Πρόχειρα διακρίνω συμβολισμούς που αφορούν τον ναζισμό, τους μασώνους, τον ερβαϊσμό, τον μουσουλμανισμό κλπ :[

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το σύμβολο δεν έχει καμία σχέση με τα παραπάνω που αναφέρεις, φίλε μου. Η δεξιόστροφη σβάστικα συμβολίζει την πενυματικότητα, την άνοδο προς τα πάνω, ένω η αριστερόστροφη που χρησιμοποίησε ο χίτλερ, τον άκρατο υλισμό.Συνήθως οι πιο πολλοί δεν αναγνώριζουν αυτή τη διαφορά και συγχέουν αυτές τις αντίθετες έννοιες.Ο ουροβόρος όφης συμβολίζει την αιωνιότητα(είναι αλχημικό σύμβολο).Ο σταυρός του άνκχ(τον όποίο αν θυμάσαι καλά τον είχα αναλύσει στο spaces)είναι το σύμβολο της ζωής.Το εξάκτινο αστέρι συμβολίζει τη σύνθεση των δυο κόσμων, του υλικού και του πνευματικού - γιατί ο ανθρωπος ουσιαστικά είναι μια τέτοια σύνθεση.Δεν είναι εβρα'ι'κό σύμβολο αλλά χαλδα'ι'κό απλά χρησιμοποιήθηκε πολύ από τους εβραίους.Πάνω από τη σβάστικα υπάρχει το "ΟΜ", η ιερή λέξη των Ινδών.
    Η εικόνα επίσης έχει το ρήτό "δεν υπάρχει ανωτέρα θρησκεία από την αλήθεια" και γι' αυτό τον λόγο τοποθετήθηκε κάτωθεν του κειμένου.
    Δεν είμαι λοιπόν ναζίστης, μασώνος, εβραίος ή μουσουλμάνος. Είμαι εσωτεριστής και χρησιμοποιώ κάποια σύμβολα που δυστυχώς δύσκολα κατανοούν οι πολλοί.
    Κάποια άλλη ερώτηση φίλε μου;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. εννοείται πως δεν υπέθεσα ή υπονόησα πως είσαι κάτι από αυτά, απλά γεννήθηκε η απορία. Καλό απόγευμα :[

    ΑπάντησηΔιαγραφή