Καλώς ήλθατε στο blog μου.

Χαιρετώ τον αγαπητό/ή επισκέπτη/τρια του blog "Το μονοπάτι της Αγάπης, της Ομορφιάς και της Δράσης".
Στο blog αυτό θα βρείτε νέα, φιλοσοφικά κείμενα, ποιήματα, διηγήματα, τέχνες, επιστήμες, σύγχρονες εξελίξεις και οτιδήποτε γενικά που μπορεί να σας ενδιαφέρει.
Μην διστάσετε να κάνετε κάποιες παρατήρησεις για την βελτίωση του blog. Oι συμβουλές σας είναι πάντα δεκτές. Επίσης αν κάποιο κείμενο φαίνεται να μη το κατανοείτε πλήρως ρωτήστε τον γράφοντα τι ενωεί και είναι σίγουρο πως θα σας απαντήσει.

Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013

Η ΔΙΑΘΗΚΗ ΤΗΣ Έλενας Πετρόβνα Μπλαβάτσκυ


Αυτή είναι η τελευταία διαθήκη και δήλωση από εμένα, την Έλενα Πέτροβνα Μπλαβάτσκυ του Αντυάρ της πόλης Μάντρας της Ινδίας. Επιθυμώ το σώμα μου να αποτεφρωθεί στις εγκαταστάσεις της έδρας της Θεοσοφικής Εταιρείας στο Αντυάρ, στο Μάντρας, και η τέφρα μου να θαφτεί στον ίδιο χώρο και ουδείς μη Θεόσοφος να παραβρίσκεται στην αποτέφρωση. Επιθυμώ ετησίως, στην επέτειο του θανάτου μου, κάποιοι από τους φίλους μου να συναθροίζονται στα κεντρικά της Θεοσοφικής Εταιρείας και να διαβάζουν ένα κεφάλαιο απο το «Φως της Ασίας» του Έντουιν Άρνολντ και από την Μπαγκαβάτ Γκίτα. Μετά το πέρας της πληρωμής των οφειλών μου (εάν υπάρχουν), τα διάφορα έξοδα και τα έξοδα της κηδείας, παραδίδω στη δικαιοδοσία του συνταγματάρχη Χ.Σ. Όλκοτ του Αντυάρ του Μάντρας, τα βιβλία μου για τη χρήση τους στη λογοτεχνική επιτροπή της Θεοσοφικής Εταιρείας. 
Επίσης τα πνευματικά δικαιώματα της «Αποκαλυμμένης Ίσιδος», της «Μυστικής Δοξασίας» και το περιοδικό «Ο Θεόσοφος», επίσης ένα απο τα δυο ζευγάρια κηροπήγια που μου είχε δωρίσει η Θεία μου, καθώς και στον Ντάμονταρ, Μπαμπάτζι και Ανάντα τις τρείς ασημένιες κούπες μου. Στον Δρ. Χάρτμαν το δεύτερο ζευγάρι από τα κηροπήγια. Επίσης, στις ανιψιές μου όλα μου τα φορέματα και τον ρουχισμό, (αλλά όχι σεντόνια ή καλύματα). Στη Λουίζα Μίτσελ την εσάρπα, η οποία τώρα βρίσκεται στην κατοχή της Κας Χόλοουγαίη. Να σημειωθεί ότι το οβάλ ασημένιο κουτί είναι στην ιδιοκτησία του Ντάμονταρ ως υπόλοιπο και υπενθύμιση της ιδιοκτησίας μου, κληροδοτώ στον συνταγματάρχη Χ.Σ. Όλκοτ παρακαλώντας τον να διανείμει οσαδήποτε μικρά άρθρα άνευ μεγάλης αξίας, τα οποία μπορεί να φύγω από την ζωή κατέχοντάς τα, σε φίλους και γνωστούς Θεόσοφους, σύμφωνα με την κρίση του, και δια του παρόντος τον διορίζω μαζί με τον Ντάμονταρ Κ. Μαλαβανκάρ, ή τους απογόνους αυτών, να είναι οι εκτελεστές αυτής της διαθήκης ως μάρτυρες της σημερινής 31ης μέρας του Ιανουαρίου του έτους 1885 στο Άντυαρ του Μάντρας της Ινδίας. 
Έλενα Πέτροβνα Μπλαβάτσκυ 

Υπογεγραμμένο και επικυρωμένο από την υπογράφουσα Ε.Π. Μπλαβάτσκυ, την διαθέτη, καθώς και, για την τελευταία διαθήκη και κατάθεση, δια της παρουσίας μας εκείνη τη στιγμή που, υπό την παράκληση της διαθέτιδος και δια της παρουσίας του καθενός μας, έχουμε υπογράψει τα ονόματά μας ως μάρτυρες: P. Shreenivas Row, E.H. Morgan, T. Subba Row, C. Ramaiah. 
(Αντεγράφη από τον 5ο γραμματέα, A. Etirajulu Reddi, Ag. Εξετάσθη από τον Επικεφαλή Γραμματέα T.C., K. Ananthachariar, και τον Ληξίαρχο, Ryru Kurup)


1 σχόλιο:

  1. Kαλησπέρα Μάριε!
    Μου κάνει εντύπωση που ενώ παραχώρησε τα φορέματά της δεν παραχώρησε τα σεντόνια της... εσύ γιατί λες δε το'κανε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή