Καλώς ήλθατε στο blog μου.

Χαιρετώ τον αγαπητό/ή επισκέπτη/τρια του blog "Το μονοπάτι της Αγάπης, της Ομορφιάς και της Δράσης".
Στο blog αυτό θα βρείτε νέα, φιλοσοφικά κείμενα, ποιήματα, διηγήματα, τέχνες, επιστήμες, σύγχρονες εξελίξεις και οτιδήποτε γενικά που μπορεί να σας ενδιαφέρει.
Μην διστάσετε να κάνετε κάποιες παρατήρησεις για την βελτίωση του blog. Oι συμβουλές σας είναι πάντα δεκτές. Επίσης αν κάποιο κείμενο φαίνεται να μη το κατανοείτε πλήρως ρωτήστε τον γράφοντα τι ενωεί και είναι σίγουρο πως θα σας απαντήσει.

Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2012

ΟΝΕΙΡΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΟΝΕΙΡΑ


ΟΝΕΙΡΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΟΝΕΙΡΑ

Αν τα όνειρα είναι δημιουργήματα της φαντασίας μας, τότε πρέπει να κάνουμε τον εξής απόλυτα λογικό συλλογισμό:

«Μήπως τότε εμείς με την σειρά μας είμαστε όνειρα ενός Υπέρ – Νου που μας φαντάζεται;;; Άλλωστε, αν όνειρα είναι αυτό ακριβώς, τι διαφορά θα είχε και για έναν Υπέρ – Νού;;; »

Αυτό μάλιστα το σκεπτικό θα έλυνε όλο το πρόβλημα του πως προέκυψε η δημιουργία του σύμπαντος, αφού η φαντασία του Υπέρ – Νου θα ήταν υπεύθυνη  για όλα αυτά τα περίπλοκα σχέδια και τις δομές που υπάρχουν στη φύση – και που ως ένα σημείο ακόμη δεν καταλαβαίνουμε.

Αν λοιπόν ισχύει ο παραπάνω ισχυρισμός, τότε, τα όνειρα(τα ανθρώπινα)είναι «όνειρα μέσα σε όνειρα», κάτι παραπλήσιο με τις ξύλινες ρώσικες κούκλες(τις μπαμπούσκες) που είναι μέσα η μια στην άλλη.

Έτσι, ο άνθρωπος, με αυτή την άποψη, είναι απλά ένα «σχέδιο» μέσα στο σύμπαν που πρέπει να παίξει ένα ρόλο.
Η ονειρική κατάσταση με αυτή την έννοια, είναι πιο αληθινή από την λεγόμενη «εγρήγορση» και άρα πιο ζωντανή – και ας λένε τα αντίθετα οι συμβατικοί επιστήμονες που απλά ψάχνουν για σκουπίδια αληθοφανών υποθέσεων και δήθεν συμπερασμάτων.
Ίσως αυτό δικαιολογεί γιατί μερικοί άνθρωποι μιλάνε για υπερβολικά ζωντανά όνειρα, όπως ίσως και αυτό είναι η απόδειξη του πόσο μεγάλη σημασία παίζουν όσο είμαστε ξυπνητοί.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου