Καλώς ήλθατε στο blog μου.

Χαιρετώ τον αγαπητό/ή επισκέπτη/τρια του blog "Το μονοπάτι της Αγάπης, της Ομορφιάς και της Δράσης".
Στο blog αυτό θα βρείτε νέα, φιλοσοφικά κείμενα, ποιήματα, διηγήματα, τέχνες, επιστήμες, σύγχρονες εξελίξεις και οτιδήποτε γενικά που μπορεί να σας ενδιαφέρει.
Μην διστάσετε να κάνετε κάποιες παρατήρησεις για την βελτίωση του blog. Oι συμβουλές σας είναι πάντα δεκτές. Επίσης αν κάποιο κείμενο φαίνεται να μη το κατανοείτε πλήρως ρωτήστε τον γράφοντα τι ενωεί και είναι σίγουρο πως θα σας απαντήσει.

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΟΤΙ Ο ΔΕΧΟΜΕΝΟΣ ΕΥΛΟΓΙΑ ΑΛΗΘΗ ΝΙΩΘΕΙ ΕΙΔΟΣ ΟΜΟΡΦΙΑΣ ΣΤΟΝ ΑΝΩΤΕΡΟ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ


ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΟΤΙ Ο ΔΕΧΟΜΕΝΟΣ ΕΥΛΟΓΙΑ
ΑΛΗΘΗ ΝΙΩΘΕΙ ΕΙΔΟΣ ΟΜΟΡΦΙΑΣ ΣΤΟΝ
ΑΝΩΤΕΡΟ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ

Η Αληθής Ευλογία(ή ο Καλός Λόγος, όπως σημαίνει η λέξη)είναι είδος δόνησης, μιας δόνησης που εξαγνίζει τον Ανώτερο Εαυτό μας και τον κάνει να απαλλάσσεται από τα μιαρά και τα σκοτεινά και οδηγείται στα Αγνά και τα Φωτεινά.
Η Αληθής Ευλογία(η οποία είναι ανάγκη να είναι Αληθής για να κάνει το καλό που πρέπει να κάνει)ανεξαρτήτως ιερουργικών συστημάτων, δρα καταλυτικά, δραστικά και αλχημικά στο πνεύμα μας, στην πνευματικότητά μας – χωρίς με αυτή τη λέξη να θέλω να πω κάτι θρησκευτικό αλλά κάτι Πραγματικό, γιατί το Πραγματικό είναι Υπεράνω θρησκειών.
Έτσι, η μεταστοιχείωση που λαμβάνει κανείς από μια Αληθή Ευλογία είναι όντως ζωντανή και υπαρκτή.
Και όταν αυτή μπαίνει στο Εαυτό του, ο Ανώτερος Εαυτός(η Ψυχή)αναγνωρίζει αυτήν την κίνηση ή «Εύλογη Δράση» και βλέπει πόσο Όμορφη είναι. Αυτό το αίσθημα βγαίνει προς τα έξω ως μια αγαλλίαση ή ως γαλήνη.
Έτσι, αν ο Ιερουργός που κάνει τελετή, ευλογήσει κάποιον πραγματιστικά τότε ο ευλογηθείς άνθρωπος θα είναι αδύνατο να μη το νιώσει.
Αλλά αν όμως ο Ιερουργός δεν είναι καλός, τότε δεν θα μπορέσει να μεταφέρει αίσθημα αγαλλίασης στον άνθρωπο. Απλά θα έχει κάνει μηχανικά κάποιες κινήσεις ή λόγια που λέει το τυπικό.
Η μεταφορά λοιπόν της Αληθούς Ευλογίας, είναι Εύλογο να εξαρτάται από τον άνθρωπο που τη δίνει. Διότι όπως δίνει κανείς χρήματα με αγάπη έτσι μπορεί να δώσει χρήματα και με μίσος. Το ίδιο συμβαίνει και με την Ευλογία. Αν δεν δίνεται με Εγκαρδιότητα αλλά δίνεται νεκρά και άψυχα τότε δεν συμβαίνει τίποτα.
Ο Ανώτερος Εαυτός μας(η Ψυχή)βλέποντας κάποιου είδους Αληθή Ευλογία στα κατώτερα σώματα, αναγνωρίζει την προσπάθεια της προσωπικότητας για επαφή μαζί με αυτόν.
Και επειδή ο Ανώτερος Εαυτός βλέπει αυτού του είδους τις πολύ πραγματικές προσπάθειες βοηθάει και αυτός – διότι δεν θα μπορούσε να γίνει αλλιώς.
Η Ομορφιά αυτού που δέχεται λοιπόν μια Αληθή Ευλογία, είναι Ομορφιά και για την Ψυχή του και μάλιστα η Ψυχή του το θωρεί αυτό.
Έτσι, ο Ανώτερος Εαυτός μας(η Ψυχή), δεν είναι κάτι που δεν συμμετέχει σε οποιαδήποτε Αληθή Ευλογία αλλά τουναντίον, μετέχει και μάλιστα της δίνει την αξία που πρέπει.  



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου