Καλώς ήλθατε στο blog μου.

Χαιρετώ τον αγαπητό/ή επισκέπτη/τρια του blog "Το μονοπάτι της Αγάπης, της Ομορφιάς και της Δράσης".
Στο blog αυτό θα βρείτε νέα, φιλοσοφικά κείμενα, ποιήματα, διηγήματα, τέχνες, επιστήμες, σύγχρονες εξελίξεις και οτιδήποτε γενικά που μπορεί να σας ενδιαφέρει.
Μην διστάσετε να κάνετε κάποιες παρατήρησεις για την βελτίωση του blog. Oι συμβουλές σας είναι πάντα δεκτές. Επίσης αν κάποιο κείμενο φαίνεται να μη το κατανοείτε πλήρως ρωτήστε τον γράφοντα τι ενωεί και είναι σίγουρο πως θα σας απαντήσει.

Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012

ΌΣΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΡΑΤΗ


Όσο υπάρχουν κράτη θα υπάρχουν πόλεμοι.Η γη δεν γράφει πουθενά "δικό σου", "δικό μου", "του άλλου", "του διπλανού".Όλ' αυτά είναι ανθρώπινα επινοήματα.Κράτη ίσον διχόνοιες και διχόνοιες ίσον συμφορές, αίμα, μίση, βαρβαρότητες, συγκρούσεις, πόνους, λοιμούς, πλεονεξίες, πολιτικά παιχνίδια, εθνικισμούς.Όσο υπάρχουν κράτη θα υπάρχουν νικητές και χαμένοι, δυνατοί και αδύνατοι.Κάποια κράτη θα είναι υπό των έλεγχο κάποιων άλλων και κάποια κράτη θα τρέφουν μίσος στους δυνάστες τους.Πως μπορεί να υπάρχει ειρήνη όσο υπάρχουν σύνορα όχι μόνο στο χάρτη αλλά και στις καρδιές των ανθρώπων;;;Πως μπορεί να υπάρχει γαλήνη όταν κάποια έθνη γίνονται φτωχά για να πλουτίσουν κάποια άλλα;;;
Όχι λοιπόν τα σύνορα αλλά η Αγάπη θα δώσει τη λύση, και η Αγάπη καταργεί κάθε είδους σύνορο, κάθε είδους ψεύτικο επινόημα που χωρίζει τις Ψυχές σε κατηγορίες, σε Ψυχές που ονομάζονται σκληρά από τους χωριστικούς "οι δικές μας Ψυχές και των άλλων". Αλλά όπου υπάρχει σκληρότητα δε μπορεί να υπάρξει Αγάπη.Η σύγκρουση μεταξύ των κρατών πρέπει να σταματήσει και τα ίδια να δουν πως αν αγαπάνε τους πολίτες τους πρέπει να πάρουν μια γόμα και σβήσουν μια για πάντα τις γραμμές που τα χωρίζουν.   



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου