Καλώς ήλθατε στο blog μου.

Χαιρετώ τον αγαπητό/ή επισκέπτη/τρια του blog "Το μονοπάτι της Αγάπης, της Ομορφιάς και της Δράσης".
Στο blog αυτό θα βρείτε νέα, φιλοσοφικά κείμενα, ποιήματα, διηγήματα, τέχνες, επιστήμες, σύγχρονες εξελίξεις και οτιδήποτε γενικά που μπορεί να σας ενδιαφέρει.
Μην διστάσετε να κάνετε κάποιες παρατήρησεις για την βελτίωση του blog. Oι συμβουλές σας είναι πάντα δεκτές. Επίσης αν κάποιο κείμενο φαίνεται να μη το κατανοείτε πλήρως ρωτήστε τον γράφοντα τι ενωεί και είναι σίγουρο πως θα σας απαντήσει.

Κυριακή, 1 Απριλίου 2012


Ο ΑΠΟΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΑΡΗ

Τι συμβόλιζε ο Θεός Άρης;;;
Γίνεται οι Αρχαίοι Έλληνες να είχαν Θεοποιήσει τον ίδιο τον πόλεμο;;; Γίνεται ήταν τόσο αδαείς σχετικά με τις βλαβερές συνέπειες του πολέμου σε σημείο που να τον προσωποποιούσαν σε ένα Θεό;;;
Αυτό είναι αδύνατο!!!
Οι Αρχαίοι Έλληνες ήταν μεγάλος και πολύ ανεπτυγμένος λαός που πολλές φορές συμβόλιζε βαθιά νοήματα μέσα σε εικόνες που μόλις τώρα καταλαβαίνουμε.
Τι είναι λοιπόν ο Θεός του Πολέμου Άρης;;; Πως μπορούμε να τον ερμηνεύσουμε;;;
Ίσως φανεί δύσκολο, αλλά πάντα υπάρχει τρόπος.

Nα λοιπόν μια ερμηνεία:   

O Πόλεμος συμβολίζει την σύγκρουση, δηλαδή την αιτία του Πόνου. Έτσι ο Θεός Άρης είναι κατά μια φιλοσοφική-συμβολική άποψη ο Θεός του Πόνου.
Ο Άρης είναι γιός του Δία και της Ήρας γιατί στον Δία-Διάστημα υπάρχει Πόνος(αν και άλλη μορφής απ’ ότι στους ανθρώπους). Επίσης έχει αδελφή την Έριδα(ένα είδος σύγκρουσης όπως ο ίδιος)και γιούς το Δείμο(δηλ. τον Τρόμο) και το Φόβο δηλώνοντας έτσι πως η «Σύγκρουση» είναι και αιτία των όλων  Φόβων και των Τρόμων που έχουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου