Καλώς ήλθατε στο blog μου.

Χαιρετώ τον αγαπητό/ή επισκέπτη/τρια του blog "Το μονοπάτι της Αγάπης, της Ομορφιάς και της Δράσης".
Στο blog αυτό θα βρείτε νέα, φιλοσοφικά κείμενα, ποιήματα, διηγήματα, τέχνες, επιστήμες, σύγχρονες εξελίξεις και οτιδήποτε γενικά που μπορεί να σας ενδιαφέρει.
Μην διστάσετε να κάνετε κάποιες παρατήρησεις για την βελτίωση του blog. Oι συμβουλές σας είναι πάντα δεκτές. Επίσης αν κάποιο κείμενο φαίνεται να μη το κατανοείτε πλήρως ρωτήστε τον γράφοντα τι ενωεί και είναι σίγουρο πως θα σας απαντήσει.

Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Η ΑΘΕ’Ι’Α ΚΑΙ Ο ΥΛΙΣΜΟΣ ΚΑΤΑΡΡΕΟΥΝ


Η ΑΘΕ’Ι’Α ΚΑΙ Ο ΥΛΙΣΜΟΣ ΚΑΤΑΡΡΕΟΥΝ

Σύμφωνα με επαναστατικές μελέτες, η ύλη δεν υπάρχει καθόλου στον κόσμο μας. Η ύλη αυτή καθ’ αυτή είναι ένα αντιληπτικό λάθος του ίδιου του εγκεφάλου, κάτι που μας κάνει να δούμε πως η αλληγορία του «πλατωνικού σπηλαίου» ήταν σωστή και πως πράγματι ζούμε μια ψευδαίσθηση κυριολεκτικά.
Η Αθε’ι’α και ο υλισμός, ως αποτέλεσμα της άρνησης οποιοδήποτε φαινομένου πέραν αυτών που συμβαίνουν στην ύλη, είναι πλέον λογικό πως αργά ή γρήγορα θα καταριόσουν αφού οι μελέτες είναι πλέον εναντίον τους.
Ο Κος Χόκινς, ο Κος Σαγκάν, ο Κος Ντόκινς και πολλοί άλλοι που υποστηρίζουν υλιστικές και αθε’ι’στικές απόψεις, θα δουν τους τραβάνε το χαλί κάτω από τα πόδια τους. Ναι, τους χειροκρότησε πολύς κόσμος αλλά τώρα είναι η ώρα για τα δυσάρεστα(γι’ αυτούς )νέα.
Ύλη λοιπόν δεν υπάρχει. Η ύπαρξή της είναι φαινομενική, τόσο φαινομενική η στερεότητα της του νερού σε μια απολύτως γαλήνια λίμνη μέχρι να ρίξετε ένα βότσαλο και να διαπιστώσετε ότι το νερό δεν είναι στερεό αλλά υγρό.
Αυτές οι δυο απόψεις(αθε’ι’α και υλισμός)είναι λοιπόν λανθασμένες και όλοι θα το καταλάβουν. Θα μπουν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας της φιλοσοφίας και δεν θα ξαναχρειαστούν σε κανένα τα ψευτο – επιχειρήματά τους, οι σοφιστείες και οι αδιέξοδες σκέψεις τους.
Στην ανατολή λοιπόν του 21ου αιώνα θα δούμε το οριστικό γκρέμισμα τους. Επιστήμονες που δεν είναι στενοκέφαλοι γεννιούνται κάθε μέρα και παραμερίζουν τις βλακώδεις και περιοριστικές αντιλήψεις του παρελθόντος.
Η νομοτέλεια του σύμπαντος δεν μπορεί να μελετηθεί με παρωπίδες. Ο υλισμός και η αθε’ι’α μίλησαν στον πολύ κόσμο, είπαν αυτά που είπαν αλλά τώρα είναι καιρός να αποσυρθούν από τη σκηνή ως ταπεινωμένες ιδέες γιατί αυτά που λένε δεν λειτουργούν στο σύμπαν.
Οι άνθρωποι σύντομα θα μπούμε σε μια νέα εποχή που θα βλέπει τέτοια συστήματα όπως τα συμπαθή αλλά κατ’ αλλά νεκρά φύλλα του φθινοπώρου, δηλαδή, σαν ένα παρελθόν.
Το μέλλον της νέας αυτή εποχής ανήκει στον Άνθρωπο και θα το κατακτήσει όχι επειδή πρέπει αλλά επειδή είναι γραμμένο στο πεπρωμένο του.     


     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου