Καλώς ήλθατε στο blog μου.

Χαιρετώ τον αγαπητό/ή επισκέπτη/τρια του blog "Το μονοπάτι της Αγάπης, της Ομορφιάς και της Δράσης".
Στο blog αυτό θα βρείτε νέα, φιλοσοφικά κείμενα, ποιήματα, διηγήματα, τέχνες, επιστήμες, σύγχρονες εξελίξεις και οτιδήποτε γενικά που μπορεί να σας ενδιαφέρει.
Μην διστάσετε να κάνετε κάποιες παρατήρησεις για την βελτίωση του blog. Oι συμβουλές σας είναι πάντα δεκτές. Επίσης αν κάποιο κείμενο φαίνεται να μη το κατανοείτε πλήρως ρωτήστε τον γράφοντα τι ενωεί και είναι σίγουρο πως θα σας απαντήσει.

Κυριακή 29 Απριλίου 2012

ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ 2012


ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ 2012

Με βάση κάποια αστρολογικά, θρυλικά και άλλα στοιχεία, η πλειοψηφία του κόσμου στον πλανήτη είναι πεπεισμένη ότι τον ερχόμενο Δεκέμβριο θα συμβεί η συντέλεια του κόσμου, η δευτέρα παρουσία, το τέλος της ανθρωπότητας ή μια δίχως προηγούμενο καταστροφή. Ο καθένας έχει υιοθετήσει το δικό του σενάριο και πολλοί μιλούν για ένα φαινόμενο καταστροφολογίας που είχε να ζήσει η ανθρωπότητα από το 1.000 μ.Χ. όταν πιστεύοντας όλοι πως θα γίνει η Δευτέρα Παρουσία τα μεσάνυχτα του 999 μ. Χ. περίμεναν να εμφανιστεί ο Χριστός. Πιο πριν, για να φανούν καλοί και να κερδίσουν μια θέση στον παράδεισο, χάριζαν τις περιουσίες τους, έτρεχαν στις εκκλησίες για μετάνοια και εξομολόγηση ή άλλα συναφή.
Όμως τίποτα δε συνέβη και όλα με τον καιρό ξαναβρήκαν τον κανονικό τους ρυθμό.
Κατά καιρούς βέβαια ακούγονται διάφορες μικρο – θρησκείες(τα μμε τις αποκαλούν μειωτικά σέκτες ή αιρέσεις)που πιστεύουν πως κάποια συγκεκριμένη ημερομηνία θα γίνει ένα μεγάλο γεγονός που θα έχει σημασία για όλο τον πλανήτη. Κάποιες από αυτές τις μικρό – θρησκείες δίνουν την παρανοϊκή εντολή να αυτοκτονήσουν οι πιστοί ενώ άλλες όταν αποτυγχάνουν οι υπολογισμοί τους κάνουν καινούριους, σα να ξαναβάζουν δηλαδή απ’ την αρχή το ψυχολογικό ρολόι στην αντίστροφη μέτρηση με σκοπό να κρατάνε τα πλήθη. Μια μέθοδος όμως που δείχνει το λάθος τους.
Όμως το Φ 2012(Φ, από τη λέξη Φαινόμενο)έχει κάτι το μοναδικό: ποτέ άλλοτε μια θεωρία συντέλειας δεν είχε τόσους πολλούς οπαδούς ανά τον κόσμο και ποτέ άλλοτε δεν είδαμε ακόμη και κράτη ολόκληρα να οργανώνονται για ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Για του λόγου το αληθές, η Ρωσική κυβέρνηση δημιουργεί αυτό τον καιρό την μεγαλύτερη υπόγεια πόλη στον κόσμο κάπου στη Σιβηρία ενώ το Χόλιγουντ(όπως ήταν αναμενόμενο)είδε στο Φ 2012 την ευκαιρία για να κάνεις απίστευτες εισπράξεις δημιουργώντας έτσι το κινηματογραφικό έργο «2012» που δείχνει τιτάνιους σεισμούς και πλημμύρες.
Και τι λένε οι ένθερμοί υποστηρικτές του Φ 2012;;; Λένε πως σίγουρα κάτι θα γίνει αφού το ημερολόγιο των Μάγιας(αρχαίος λαός της Κεντρικής Αμερικής)τελειώνει την 21η Δεκεμβρίου ενώ κάποιοι δηλώνουν πως υπάρχουν και αστρονομικά στοιχεία πως ενισχύουν αυτή την άποψη.
Όμως θα γίνει κάτι ή θα περιμένουμε άδικα;;;
Αυτό προς το παρόν δε το ξέρουμε με σιγουριά, να και ο γράφων είναι πεπεισμένος πως δεν θα περάσουμε κάποια καταστροφή αλλά μια πνευματική ανύψωση που θα δώσει νέα ώθηση στην ανθρωπότητα.
Ίσως τελικά το 2012 να μας βγει σε καλό και η όλη αναμονή να αξίζει τον κόπο.   

      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου