Καλώς ήλθατε στο blog μου.

Χαιρετώ τον αγαπητό/ή επισκέπτη/τρια του blog "Το μονοπάτι της Αγάπης, της Ομορφιάς και της Δράσης".
Στο blog αυτό θα βρείτε νέα, φιλοσοφικά κείμενα, ποιήματα, διηγήματα, τέχνες, επιστήμες, σύγχρονες εξελίξεις και οτιδήποτε γενικά που μπορεί να σας ενδιαφέρει.
Μην διστάσετε να κάνετε κάποιες παρατήρησεις για την βελτίωση του blog. Oι συμβουλές σας είναι πάντα δεκτές. Επίσης αν κάποιο κείμενο φαίνεται να μη το κατανοείτε πλήρως ρωτήστε τον γράφοντα τι ενωεί και είναι σίγουρο πως θα σας απαντήσει.

Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

Το μεγαλύτερο πρόβλημα στις μέρες μας

Eίδα σε ένα blog έναν πραγματικά πρωτότυπο προβληματισμό που δεν επέριπτε ευθύνες στους γονείς, στο/ην σύντροφο, στα οικονομικά μας, στην κοινωνία, στο γείτωνα, στον απέναντι ή στη κουτσομπόλα του από πάνω ορόφου.
Δεν έριχνε ευθύνες σε κανέναν πλην από μας τους ίδιους που δε βλέπουμε τα λάθη μας.Κοινώς έλεγε "παιδιά πρέπει να αρχίσουμε αυτοκριτική, να βλέπουμε τα σφάλματά μας πριν αρχίσουμε τα κατηγωρώ".
Η καταχώρηση είναι η παρακάτω και είναι πραμγατικά άψογη!!!



Ίσως το μεγαλύτερο πρόβλημα στις μέρες μας είναι το ότι δεν μπορούμε να δούμε τα λάθη μας. Δεν τα συνειδητοποιούμε; Δεν θέλουμε τα παραδεχτούμε; Και δε θέλουμε να τα παραδεχτούμε σε ποιον; Στους άλλους ή μήπως στους εαυτούς μας; Σε έναν κόσμο που κανείς δε γεννιέται σοφός και που όλοι προσπαθούν να αποκτήσουν (δημιουργήσουν ίσως..) μία ισχυρή προσωπικότητα, τι λάθος κάνουμε ή τι συμβαίνει καθ’ όλη τη διάρκεια της ανάπτυξης μας -κυρίως στην παιδική και εφηβική ηλικία- και μας κάνει να απομακρυνόμαστε τόσο από αυτόν τον στόχο;




Πήγη:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου