Καλώς ήλθατε στο blog μου.

Χαιρετώ τον αγαπητό/ή επισκέπτη/τρια του blog "Το μονοπάτι της Αγάπης, της Ομορφιάς και της Δράσης".
Στο blog αυτό θα βρείτε νέα, φιλοσοφικά κείμενα, ποιήματα, διηγήματα, τέχνες, επιστήμες, σύγχρονες εξελίξεις και οτιδήποτε γενικά που μπορεί να σας ενδιαφέρει.
Μην διστάσετε να κάνετε κάποιες παρατήρησεις για την βελτίωση του blog. Oι συμβουλές σας είναι πάντα δεκτές. Επίσης αν κάποιο κείμενο φαίνεται να μη το κατανοείτε πλήρως ρωτήστε τον γράφοντα τι ενωεί και είναι σίγουρο πως θα σας απαντήσει.

Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

Οι αναπόδεικτες θεωρίες της επιστήμης και ο Θεός


Oι περισσότεροι επιστήμονες όταν τους μιλάει κανείς για το Θεό  γελάνε.
«Που είναι η αποδείξεις για την ύπαρξη τους Θεού;;;» λένε με ένα πλατύ χαμόγελο νομίζοντας πως είναι οι νικητές του «παιχνιδιού».

Αν ρωτήσουμε κάποιον επιστήμονα πως φτιάχτηκε η γη θα μιλήσει για κάποιες διεργασίες που έγιναν στο ηλιακό σύστημα.

Ρωτήσουμε που βρέθηκε ύλη για να φτιαχτεί το ηλιακό σύστημα, ο επιστήμονας θα απαντήσει πως η ύλη αυτή υπήρχε στο σύμπαν υπό μορφή αερίων μαζών.

Αν ρωτήσουμε που βρέθηκαν αυτές οι αέριες μάζες θα μας απαντήσει πως είναι υπολείμματα από κάποιους αστέρες που έχουν πεθάνει.

Αν ρωτήσουμε που βρέθηκαν αστέρες, ποιος του έφτιαξε θα μας απαντήσει ότι είναι «δημιουργήματα» της μεγάλης έκρηξης που έγινε στην αρχή του σύμπαντος – της έκρηξης που περιείχε όλη την ύλη του κόσμου. Την ύλη που ήταν συγκεντρωμένη σε ένα απειροελάχιστο σημείο, λίγο μικρότερο από έναν βόλο.

Αν ρωτήσουμε πως βρέθηκε εκεί η ύλη του σύμπαντος συγκεντρωμένη σε ένα τόσο μικρό σημείο, αν ρωτήσουμε «ποιος» ή «τι» την έβαλε εκεί, ο επιστήμονας θα σηκώσει τα χέρια ψηλά – θα πει ένα «βροντερό δεν ξέρω!!!»

Και ωστόσο ολ’ αυτά είναι θεωρίες που δεν έχουν αποδειχτεί και όμως λαμβάνονται σα βεβαιότητες!!! Οι ίδιοι είναι πολύ σκληροί με την αποδοχή των «εξω – επιστημονικών θεωριών» αλλά δεν έχουν καμία αντίρρηση να δεχτούν « αναπόδεικτες υποθέσεις» ενός συναδέλφου τους ως γεγονότα, απλά γιατί και οι ίδιοι υποθέτουν(χωρίς αποδείξεις)πως αυτά που άκουσαν πως είναι σωστά!!!

Τι ανοησία να κοροϊδεύουν οι επιστήμονες όσους ψάχνουν υγιώς τον κόσμο του μεταφυσικού, την στιγμή που οι ίδιοι δεν μπορούν να αποδείξουν αυτά που λένε!!! 

3 σχόλια:

  1. σε τέτοια ζητήματα κανείς δεν είναι απόλυτος. Απλά οι ενδείξεις που είναι ικανές να πείσουν, ποικίλουν ανάλογα με την δυσπιστία ή την καλή προδιάθεση :[

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ακριβώς επειδή είναι "ενδείξεις" δεν πρέπει οι επιστήμονες να μιλάνε για τα ευρήματά τους ως αποδείξεις.Πρέπει να υπάρχει ορθή αξιολογήση και όχι αξιολόγηση λόγω "συμπαθειας" της θεωρίας του τύπου "μου φαίνεται καλή θεωρία, άρα είναι πραγματικότητα."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "καταχώρηση τσι μέρας" για την Τρίτη σύμφωνα με την ομώνυμη ενότητα του yannidakis, η καταχώρηση σου τούτη.
    Καληνωρίσματα :[

    ΑπάντησηΔιαγραφή