Καλώς ήλθατε στο blog μου.

Χαιρετώ τον αγαπητό/ή επισκέπτη/τρια του blog "Το μονοπάτι της Αγάπης, της Ομορφιάς και της Δράσης".
Στο blog αυτό θα βρείτε νέα, φιλοσοφικά κείμενα, ποιήματα, διηγήματα, τέχνες, επιστήμες, σύγχρονες εξελίξεις και οτιδήποτε γενικά που μπορεί να σας ενδιαφέρει.
Μην διστάσετε να κάνετε κάποιες παρατήρησεις για την βελτίωση του blog. Oι συμβουλές σας είναι πάντα δεκτές. Επίσης αν κάποιο κείμενο φαίνεται να μη το κατανοείτε πλήρως ρωτήστε τον γράφοντα τι ενωεί και είναι σίγουρο πως θα σας απαντήσει.

Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Ψυχόραση


Kαθώς η φυλή γίνεται ψυχορατική, όπως θα είναι σίγουρα κατά μεγάλο μέρος πριν το τέλος της παρούσας φυλετικής ρίζας, οι αεριώδεις αυτοί ντέβα θ’ αποκαλυφθούν και οι άνθρωποι θ’ αντιληφθούν ότι εργάζονται με πύρινες ζωές κι ότι αυτοί οι ίδιοι συνδέονται στενά με τις ζωές αυτές μέσω των πυρών του δικού τους σώματος. H ψυχόραση που βρίσκεται σε διαδικασία ανάπτυξης στην παρούσα φυλετική ρίζα είναι εντελώς φυσική και σύμφωνα με το νόμο η ανάπτυξή της πρέπει να προσδοκάται γιατί η Άρεια φυλετική ρίζα είναι εκείνη στην οποία ο άνθρωπος – στον παρόντα τέταρτο γύρο – φτάνει σε πλήρη αυτοσυνείδηση. Aυτή συνεπάγεται πλήρη φυσική όραση και την τέλεια χρήση των τριών αισθήσεων του φυσικού πεδίου, ακοής, αφής και όρασης. Στην επόμενη φυλετική ρίζα η αστρική ψυχόραση θα επικρατεί – αν κι όχι παγκόσμια – κι έτσι η επαφή με το βουδδικό πεδίο θα επιτυγχάνεται ευκολότερα. Στις αρχικές φυλετικές ρίζες του επόμενου γύρου, του πέμπτου, θα υπάρξει μια ανακεφαλαίωση των δραστηριοτήτων του παρόντος γύρου ωσότου στην πέμπτη φυλετική ρίζα θα γίνει ορατό το ολικό άθροισμα εκείνου που επιτεύχθηκε σ’ αυτό το γύρο. Tότε οι άνθρωποι θα αρχίσουν να εκδηλώνουν νοητική ψυχόραση. Έτσι οι κύκλοι σμίγουν και επικαλύπτονται, ώστε καμιά μονάδα ζωής, οσοδήποτε μικρή κι ασήμαντη, να μη χάσει την ευκαιρία. 

(Από το βιβλίο της «Πραγματείας επί του Κοσμικού Πυρός» σελ. 905 Αγγλ.) 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου