Καλώς ήλθατε στο blog μου.

Χαιρετώ τον αγαπητό/ή επισκέπτη/τρια του blog "Το μονοπάτι της Αγάπης, της Ομορφιάς και της Δράσης".
Στο blog αυτό θα βρείτε νέα, φιλοσοφικά κείμενα, ποιήματα, διηγήματα, τέχνες, επιστήμες, σύγχρονες εξελίξεις και οτιδήποτε γενικά που μπορεί να σας ενδιαφέρει.
Μην διστάσετε να κάνετε κάποιες παρατήρησεις για την βελτίωση του blog. Oι συμβουλές σας είναι πάντα δεκτές. Επίσης αν κάποιο κείμενο φαίνεται να μη το κατανοείτε πλήρως ρωτήστε τον γράφοντα τι ενωεί και είναι σίγουρο πως θα σας απαντήσει.

Πέμπτη, 28 Ιουνίου 2012

TA ΧΡΩΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΕΚΔΗΛΩΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΠΕΔΙΟ


Τα χρώματα όπως εκδηλώνονται στο φυσικό πεδίο εμφανίζονται άξεστα και τραχιά. Ακόμη και η πιο εξαίσια χροιά, παρατηρούμενη με το φυσικό μάτι, είναι σκληρή και άξεστη σε σύγκριση με εκείνες του συναισθηματικού πεδίου και καθώς προσεγγίζεται η λεπτοφυέστερη ύλη των άλλων πεδίων, η ομορφιά, η απαλότητα και η εξαίσια ποιότητα των διαφόρων αποχρώσεων αυξάνουν με κάθε μετάβαση. Όταν προσεγγισθεί το υπέρτατο και συνθετικό χρώμα, η ομορφιά υπερβαίνει κάθε σύλληψη. 

Τα χρώματα – όπως ασχολούμαστε τώρα μαζί τους στην εξέλιξη – είναι χρώματα του φωτός. Oρισμένα χρώματα που είναι υπολείμματα του προηγούμενου ηλιακού συστήματος, έχουν αρπαγεί σαν τρόποι έκφρασης απ’ το μυστηριώδες εκείνο κάτι που ονομάζουμε “κοσμικό κακό” (και το ονομάζουμε έτσι από άγνοια). Είναι ενελικτικά χρώματα και είναι μέσα για τη δύναμη της Σκοτεινής Αδελφότητας. Μ’ αυτά ο ζηλωτής της Ατραπού του Φωτός δεν έχει τίποτα να κάνει.Πρόκειται για αποχρώσεις όπως το καφετί, το γκρίζο, το αηδές πορφυρό και τα ζοφερά πράσινα που απαντώνται στους σκοτεινούς τόπους της γης, στο συναισθηματικό πεδίο και στο κατώτερο επίπεδο του νοητικού πεδίου. Είναι αρνήσεις. O τόνος τους είναι χαμηλότερος από το φθόγγο της φύσης. Είναι γέννημα της νύχτας, νοούμενης εσωτερικά. Αποτελούν τη βάση της γοητείας, της απόγνωσης και της διαφθοράς και πρέπει να εξουδετερώνονται από το μαθητή των Μεγάλων Όντων με την αποδοχή των χρωμάτων που συνδέονται με το φως. 6. Η σύνθεση όλων των χρωμάτων, όπως προειπώθηκε, είναι η συνθετική ακτίνα του ινδικού. Υπόκειται των πάντων κι απορροφά τα πάντα. Αλλά στους τρεις κόσμους της ανθρώπινης εξέλιξης το πορτοκαλί της φλόγας καταυγάζει τα πάντα. Το πορτοκαλί αυτό εκπορεύεται απ’ το πέμπτο πεδίο, υπόκειται της πέμπτης αρχής και είναι το αποτέλεσμα που παράγεται από την εσωτερική ήχηση των απόκρυφων λέξεων: “O Θεός ημών πυρ καταναλίσκον”. … 

(Από το βιβλίο «Επιστολές επί του Αποκρυφιστικού Διαλογισμού».) 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου