Καλώς ήλθατε στο blog μου.

Χαιρετώ τον αγαπητό/ή επισκέπτη/τρια του blog "Το μονοπάτι της Αγάπης, της Ομορφιάς και της Δράσης".
Στο blog αυτό θα βρείτε νέα, φιλοσοφικά κείμενα, ποιήματα, διηγήματα, τέχνες, επιστήμες, σύγχρονες εξελίξεις και οτιδήποτε γενικά που μπορεί να σας ενδιαφέρει.
Μην διστάσετε να κάνετε κάποιες παρατήρησεις για την βελτίωση του blog. Oι συμβουλές σας είναι πάντα δεκτές. Επίσης αν κάποιο κείμενο φαίνεται να μη το κατανοείτε πλήρως ρωτήστε τον γράφοντα τι ενωεί και είναι σίγουρο πως θα σας απαντήσει.

Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΘΕΙΩΝ ΚΑΙ ΘΝΗΤΩΝ ΑΞΙΩΝ




Οι Αξίες, οι ανώτερες πνευματικές αξίες και όχι οι αξίες προϊόντων, ακινήτων ή χαρτιών που κινούνται στα διεθνή χρηματιστήρια, αυτές λοιπόν οι πνευματικές αξίες είναι οι καλύτερες για τον άνθρωπο. Γιατί όπως όλα τα θνητά, οι αξίες των πραγμάτων της ύλης είναι μεταβλητές ενώ εκείνες που τις γνωρίζουμε λόγω της μεσολάβησης της Ψυχής μας με τα Θεία, είναι αμετάβλητες.
Και οι Θείες Αξίες είναι αδύνατο να μεταβληθούν όπως η τιμή ενός κάποιου καταναλωτικού προϊόντος  αλλά αυτές(οι Θείες Αξίες)παραμένουν σταθερές διότι είναι στη φύση τους η σταθερότητα και η τελειότητα ενώ τα αντίθετα για ότι είναι θνητό. Διότι αν και αυτές μεταβαλλόμενες τότε κατ’ ανάγκη θα έπρεπε να υπάρχουν κάποιες άλλες ανώτερες από αυτές. Και αν και οι ακόμη ανώτερες ήταν και αυτές μεταβλητές θα έπρεπε πάλι να υπάρχουν κάποιες ανώτερες, κ.ο.κ.
Έτσι κατανοεί κανείς, πως ο εδώ νόμος της οικονομίας είναι μια άσχημη μορφή των άνωθεν Θείων νόμων της Οικονομίας και πως λίγη σχέση έχουν τα θνητά με τα θεία.

«Όπως άνω ούτω κάτω και όπως κάτω ούτω και άνω» 

λέει ο αλχημιστικός και ορθότατος κανών του Ερμή του Τρισμέγιστου στον Σμαράγδινο Πίνακά του.
Τουτέστιν, οι αξίες που υπάρχουν εδώ, αν και «αλλοιωμένες» υπάρχουν και στους πύρινους κόσμους με πιο αγνή μορφή.
Έτσι πρέπει να μάθουμε κάποια στιγμή πως η αξία του χρήματος δεν έγκειται στο ότι μπορεί κανείς να αγοράσει με αυτό διάφορα αποκτήματα αλλά πως αυτό είναι  ενέργεια μιας άλλης μορφής, διαφορετικής από την ηλεκτρική, τη θερμική, την κινητική ή την πυρηνική.
Η θέαση αυτή είναι σχεδόν αδύνατη(αλλά όχι ακατόρθωτη)προς το παρόν μιας και περνάμε καιρούς δύσκολους. Ωστόσο μην πιστεύετε πως δεν θα κατανοηθεί αυτό. Θα κατανοηθεί όπως όλα πράγματα αλλά…. στον καιρό του!!! 

ΠΑΛΛΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΑΣ


Εχει προσέξει κανείς πόσο πολύ μοιάζουν οι λέξεις Παλλάς και Ελλάς;;;
H πρώτη είναι από το Παλμός+Λας(λίθος δονούμενος)αυτός που όταν λαμβάνει Θείο Φως ξεφεύγει από την Ύλη(κατά των προγόνους μας η ύλη συμβολιζόταν με τη γη και το λίθο), και η Δεύτερη από το Σέλας(απαλό φως του φεγγαριού) ή το Σελένη ή το Σελήνη που σημαίνει πως η Ελλάς είναι η Χώρα του απαλού όμορφου Φωτός.Ο Έλλην, αν αναλυθεί σωστά, είναι αυτός που έχει Εσωτερικό Φως.Ο δε αποκληθείς Έλλην λόγω καταγωγής αλλ' είν' ωστόσο αμαθής στην πραγματικότητα ουδόλως Έλλην είναι.Και αν κάποιος αλλόφυλος είναι φωτισμένος αυτός δικαιωματικά μπορεί να αποκαλεστεί Έλλην λόγω του Εσωτερικού του Φωτός.Έτσι το "πας μη Έλλην βάρβαρος" σημαίνει ουσιαστικά πως κάθε ένας που δεν είναι Φωτισμένος Εσωτερικά είναι βάρβαρος.
Για το λόγο αυτό μοιάζουν και οι λέξεις Παλλάς και Ελλάς. Διότι για να λάβεις το Θείο Φως της κόρης του Διός, πρέπει να το εφελκύσεις και για να το κάνεις αυτό πρέπει να γίνεις ένα πνευματικό ον, ένας Έλληνας, ένας Φωτισμένος Εσωτερικά Άνθρωπος. Θυμηθείτε πως επειδή ο Οδυσσεύς, ο υιός του Λαέρτου εφελκύε τα πνευματικά η Αθηνά συνεχώς τον βοηθούσε στην Οδύσσεια.Έτσι, ο αμαθής Έλλην μόνο΄Έλλην δεν είναι, ενώ αυτός που ασχολείται με τα ανώτερα έχει πνευματικές αρετές, σέβεται τους Θείους νόμους, καλό ποιεί προς τους συνανθρώπους του, σέβεται τις Θείες επιταγές και τα χρηστά ήθη, αυτός όντως πρέπει να θαυμάζεται και να λένε όλοι γι' αυτόν "Ιδού ένας Έλλην".
Η Παλλάς εν σκέψει

ΑΛΛΟΜΑΘΗΣΙΑΚΗ ΕΜΜΟΝΗ


Δεν ξέρω σε τι αποσκοπούν οι άνθρωποι που θέλουν(δήθεν)να μάθουν το τι κάνουν άλλοι συνάνθρωποί τους, τι σκέφτονται ή τι θαυμάζουν.Γιατί να μάθει κάποιος το τι κάνει ένας άλλος;;;Άλλη δουλειά δεν έχει;;;
Και αλήθεια, αν μάθει κάποιος τα "χούγια"(όπως λένε)των άλλων τι θα αποκομίσει ο ίδιος;;;Γνώση;;;Iκανοποίηση;;;Aν κάποιος μάθει πως  ένας φίλος του θαυμάζει τη Γαλλία νομίζει πως θα έχει γίνει σοφότερος με τη γνώση αυτή που έλαβε;;;
Mα τέλος πάντως είναι ανοησία να ρωτάει κάποιος άσκοπα τους άλλους τι θαυμάζουν, τι μουσική ακούν, τι τους άρεσει ή δεν τους αρέσει.
Αν μάλιστα αυτό το ενδιαφέρον είναι "δήθεν" τότε το πράγμα πάει αλλού και δείχνει έναν άνθρωπο που σκέφτεται εκ του πονηρού.
Οι εκ του πονηρού διατυπωθείσες ερωτήσεις συνήθως είναι έτσι διαμορφωμένες ώστε να μην γίνοται κατανοήτες πως έχουν δομηθεί δια σκοπό βλαπτικό και προς το όφελος εκείνου που ρωτά.
Οι πιο "καλοί" σε τέτοιες "συμπεριφορές" είναι μόνο όσοι έχουν κάποιες απαιτήσεις από τους άλλους, είτε συνειδητά είτε ασυνείδητα, για να δικαιολογήσουν μια ψυχική τραυματική εμπειρία που είχαν στη ζωή τους και που έχει σχέση με αυτά που ζητούν να μάθουν.
Προσωπικώς ονομάζω αυτή την εμμονή "αλλομαθησιακή εμμονή", και έχει να κάνει ακριβώς με την προσπάθεια να μάθει κανείς τους άλλους.

ΥΜΝΟΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΑΥΤΗΝ ΕΝΔΟΞΗ ΠΑΝΣΟΦΗ ΠΑΛΛΑΔΑ



Ο ΥΠΟ ΜΑΡΙΟΥ ΥΜΝΟΣ
ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΟΛΙΟΥΧΟ
ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΘΕΑ ΜΑΣ

Δίδεις εσύ φρόνησην καλή στους αγαθούς
αλλά και στους ηρωικά μαχώμενους
διά τα ύψιστα και χρηστά ήθη.

Θεά, Άξια συ των Άξιων
και Φύλακας των Άρρητων
σε τιμούμε.


Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

OXI ΑΛΛΗ ΣΚΛΗΡΟΤΗΤΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ!!!


ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ της εξουσίας διαμορφώνεται από τους λειτουργούς της.
ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ή σκληρό εκείνοι το καθορίζουν.
ΟΙ ΚΡΑΤΙΚΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΙ οφείλουν και πρέπει να τηρούν τους νόμους.
ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ όμως να είναι σκληροί σε κάθε ενέργεια τους.
ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ να είναι τόσο αυστηροί με τους τύπους κυρίως όταν πρόκειται για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.
Η ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ πάντα είναι ανάλγητη, πόσο δε περισσότερο όταν αφορά άτομα με ειδικές ανάγκες.
ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ανάπηρους, παραπληγικούς, νεφροπαθείς κ.λπ, για τους οποίους η ζωή έτσι κι αλλιώς είναι σκληρή, αποτελεί επιπλέον πλήγμα.
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ μέσα στο πρόβλημα τους να αντιμετωπίζουν και την αυστηρότητα υπηρεσιακών παραγόντων ή την αδυναμία τους ενδεχομένως να ερμηνεύσουν τους νόμους.
ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ και κρίμα να «ζητιανεύουν» έξω από τον δήμο κάθε μέρα τα 330 ευρώ που τους δίνει η πολιτεία για να ζήσουν και μια κρατική λειτουργός να τους τα αρνείται παρακάμπτοντας την εντολή ακόμα και των προϊσταμένων της.
Ο ΛΟΓΟΣ για τους δικαιούχους προνοιακών επιδομάτων Ρεθύμνου που αναγκάστηκαν να φτάσουν στον εισαγγελέα για τα αυτονόητα.

ΚΑΙ ΌΜΩΣ Η ΕΛΛΑΔΑ....ΠΑΡΑΓΕΙ!!!


“Ψαρέψαμε” και αναδημοσιεύουμε. Τα σχόλια δικά σας:
Επειδή μας έχουν πρήξει ότι η Ελλάδα δεν παράγει ‘τίποτα’ ας δούμε μερικά από αυτά. Σίγουρα, αν το κράτος ήταν σοβαρό, θα είχαμε πολλές πρωτιές και θα βελτιώναμε τις εξαγωγές μας. Αλλά και τώρα, δουλεύουμε, παράγουμε, βγάζουμε, εξάγουμε. Έστω αν μετά πάμε και χαλάμε τα λεφτά μας στις γειτονικές χώρες, ας πούμε Ντουμπάι, Σεϋχέλλες, Άγιο Μαυρίκιο…
Καμία σημασία και κανένας πόνος, καμία ‘ενοχή’ αν δεν έχουμε πάει στη Σαντορίνη, στη Λίμνη Πλαστήρα, στην Επίδαυρο, στο Ναύπλιο, στην Πάργα… στο Κατάκολο, βρε αδελφέ … άλλο το ένα άλλο το δύο… Άσχετο επίσης αν ξοδεύουμε λεφτά να αγοράσουμε ακριβά ρολόγια και κοσμήματα… άσχετο επίσης αν αγοράζουμε -χρόνια τώρα, 4κίνητα βενζινοβόρα για να πηγαίνουμε στο Κολωνάκι -βλ. Jeep Grand Cherokee, Ηummer, ΤΟΥΟΤΑ Land Cruiser, αλλά και …Porsche Cayenne τελευταία… Από τη γέννηση του ελληνικού κράτους, είναι σίγουρο ότι ΤΙΠΟΤΑ δεν μας έχει χαριστεί, ούτε η ίδια μας η γη που είναι τα κόκαλα των προγόνων μας:
1) Μαγνήσιο: Ο μαγνησίτης που εξάγει η χώρα μας, καλύπτει το 46% της συνολικής παραγωγής της Δυτικής Ευρώπης.
2) Αλουμίνιο: Εδώ και μερικά χρόνια η Γαλλία ελάττωσε την παραγωγή της σε αλουμίνιο και η Ελλάδα πλέον είναι πρώτη στην Ευρώπη σε παραγωγή του αλουμινίου, για χιλιάδες εφαρμογές.
3) Βωξίτης: Η Ελλάδα είναι η μεγαλύτερη βωξιτοπαραγωγός χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο βωξίτης χρησιμοποιείται και στην κατασκευή αεροσκαφών, ηλεκτρικών συσκευών, μεταλλικών κατασκευών κ.ά.
4) Σμηκτίτες: Η Ελλάδα είναι η 2η χώρα στον κόσμο μετά τις ΗΠΑ στην εξόρυξη σμηκτιτών, οι οποίοι έχουν μεγάλο εύρος εφαρμογών, όπως η διάθεση αποβλήτων, τα φάρμακα, τα καλλυντικά κ.ά.
5) Νικέλιο: H Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα της ΕΕ με σημαντικά κοιτάσματα νικελίου στο υπέδαφός της. Υπάρχει ένα συγκρότημα παραγωγής νικελίου, του μεγαλυτέρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά εξάγεται στο εξωτερικό όπως και όλα σχεδόν τα υπόλοιπα όσα εξορύσσονται.
6) Λάδι: Είμαστε η 3η στην παγκόσμια παραγωγή ελιάς και λαδιού. Αυτό μας έδωσε ο Θεούλης… εμείς όμως αγοράζουμε σπορέλαια, σησαμέλαια, βούτυρα-ζωικά και συνθετικά, λάδι κοκοφοίνικα και άλλες μαλ…ίες και μετα να η χοληστερίνη στα 800 και τα εμφράγματα σερί…
Έχουμε το 15% της παγκόσμιας παραγωγής (ελιάς-λαδιού)
7) Είμαστε 3η χώρα σε παραγωγή κρόκου (saffron) Κοζάνης αλλά εμείς ούτε που το ξέρουμε… Βάζουμε στα φαγητά μας… κέτσαπ και αμφίβολης προέλευσης σως…
8) Είμαστε 5η χώρα σε εξαγωγές σπαραγγιών… ( δοκιμάστε τα βραστά ή ομελέτα)
9) Είμαστε 7η χώρα παγκοσμίως σε εξαγωγές βαμβακιού (τo 2004 ήμασταν η 4η)
10) Είμαστε 11η σε παραγωγή βαμβακιού
11) Ακόμη: 14η σε αφίξεις τουριστών (18,2 εκατ.)
12) Είμαστε 16η σε εξαγωγές τυροκομικών προϊόντων …και
Φυσικά είμαστε το νούμερο 1 της παγκόσμιας εμπορικής ναυτιλίας…”


ΣΗΜΕΙΩΣΗ
H ανάρτηση είναι αναδημοσίευση από τη σελίδα του φίλου Μιχάλη.
Η διεύθυνση της σελίδας του είναι η παρακάτω:

27 Μαρτίου - Παγκόσμια ημέρα του Θεάτρου

Η Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου είναι η ετήσια γιορτή της διεθνούς θεατρικής κοινότητας, από το 1961, όταν πρωτοεμφανίσθηκε με πρωτοβουλία του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου. Εορτάζεται κάθε χρόνο στις 27 Μαρτίου με θεατρικά δρώμενα και άλλες συναφείς με το θέατρο εκδηλώσεις, που διοργανώνονται από τα εθνικά τμήματα του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου, μιας Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης που συνενώνει τους επαγγελματίες του θεάτρου και συνεργάζεται στενά με την UNESCO.
Σχετικοί Δικτυακοί Τόποι:

Βρετανία: Προϋπολογισμός χωρίς φόρους και περικοπές


Βρετανία: Προϋπολογισμός χωρίς φόρους και περικοπές

Πηγή του κατωτέρω άρθρουhttp://www.skai.gr/news/finance/article/165644/vretania-proupologismos-horis-forous-kai-perikopes-/


Του ανταποκριτή του ΣΚΑΪ στο Λονδίνο Θανάση Γκαβού
Χωρίς νέες αυξήσεις φόρων και χωρίς νέες περικοπές δαπανών παρουσιάστηκε ο προϋπολογισμός για το νέο οικονομικό έτος στη Βρετανία, που αρχίζει στις 5 Απριλίου.

Ο υπουργός Οικονομικών, Τζορτζ Όσμπορν, προσδιόρισε ως στόχο του προϋπολογισμού που παρουσίασε τη δημιουργία μίας βιώσιμης ανάπτυξης. Η εκτίμηση για το ρυθμό ανάπτυξης το 2011 πάντως ανασκευάστηκε προς τα κάτω στο 1,7%, από την αρχική πρόβλεψη του 2,1%. (Το 2012 θα είναι 2,5% και 2,9% το 2013). Σε υψηλά επίπεδα, μεταξύ 4% και 5% θα παραμείνει φέτος ο πληθωρισμός, πέφτοντας εντός του στόχου του 2% σε μια διετία. Παράλληλα, η μείωση του ελλείμματος θα γίνει ταχύτερα, φτάνοντας εντός στόχου το 2015/16. Το χρέος θα διαμορφωθεί στο 69% του ΑΕΠ σε πέντε χρόνια, αφού θα έχει κορυφωθεί στο 71% του ΑΕΠ.

Ο κ. Όσμπορν έθεσε ως προτεραιότητα τη δημιουργία του ανταγωνιστικότερου φορολογικού συστήματος στο G20. Όπως ανακοίνωσε, θα εξεταστεί η συγχώνευση της φορολόγησης ατομικού εισοδήματος με το σύστημα ασφαλιστικών εισφορών. Παράλληλα, θα μειωθεί περισσότερο από προηγούμενες ανακοινώσεις ο φόρος για τις επιχειρήσεις, φτάνοντας σε τέσσερα χρόνια στο 23%. Από τον ερχόμενο μήνα ο συντελεστής του φόρου επιχειρήσεων πέφτει κατά 2% στο 26%. Την ίδια στιγμή, ανακοινώθηκε η λήψη μέτρων για τη διευκόλυνση της ίδρυσης και λειτουργίας επιχειρήσεων στη Βρετανία, καθώς και πρόσθετες φοροελαφρύνσεις για τους επιχειρηματίες.

Σε ό,τι αφορά τους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στη Βρετανία επί τουλάχιστον 12 χρόνια αλλά δηλώνουν την έδρα τους σε άλλη χώρα, ο κ. Όσμπορν αυξάνει τον ετήσιο φόρο λειτουργίας από τις 30 στις 50 χιλιάδες λίρες. Την ίδια ώρα όμως, για να περιορίσει τις αντιδράσεις απαλείφει την επιβολή φόρου στο εισόδημα που έρχεται από δραστηριοποίηση σε άλλες χώρες για επενδύσεις στη Βρετανία.

Επίσης τόνισε ότι ο συντελεστής φορολόγησης του 50% για τα μεγαλύτερα εισοδήματα που έχει ήδη επιβληθεί είναι προσωρινό μέτρο. Παράλληλα προανήγγειλε την κατάρτιση νέας στρατηγικής για την πάταξη της φοροδιαφυγής, προσθέτοντας ότι τα μέτρα θα αποδίδουν περίπου 1 δισεκατομμύριο λίρες το χρόνο σε αποκρυπτόμενους φόρους.

Ο προϋπολογισμός προβλέπει επίσης αύξηση του ατομικού αφορολόγητου εισοδήματος κατά 1000 λίρες φέτος και κατά περίπου 600 λίρες ακόμα το 2012. Επίσης παγώνει ο δημοτικός φόρος που καταβάλλεται για κάθε κατοικία στη Βρετανία, δεν αυξάνεται ο φόρος για τα οινοπνευματώδη, αναπροσαρμόζεται ο φόρος για τα τσιγάρα. Μειώνεται δε με άμεση ισχύ κατά μία πένα ανά λίτρο ο φόρος πετρελαίου και υιοθετούνται μέτρα για την αποφυγή αύξησης του φόρου όταν η τιμή του πετρελαίου είναι πολύ υψηλή. Οι πετρελαϊκές εταιρείες θα χρηματοδοτούν στην ουσία αυτή τη μείωση όταν κρίνεται ότι η τιμή είναι υπερβολικά υψηλή για τους καταναλωτές, σε ένα μέτρο που αποτέλεσε την έκπληξη του προϋπολογισμού.

Ο υπουργός Οικονομικών εξήγγειλε επίσης μέτρα ενθάρρυνσης αγοράς πρώτης κατοικίας για νεόδμητες οικίες, με μείωση χαρτοσήμου και κονδύλι 250 εκατομμυρίων λιρών. Παράλληλα, οικογένειες με χαμηλό εισόδημα σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας θα λάβουν οικονομικό βοήθημα για την αποπληρωμή οικιακών λογαριασμών.

Αυξήσεις ανακοινώθηκαν επίσης στις παροχές για την επιστημονική κοινότητα, για δημόσια έργα όπως στο σιδηροδρομικό και οδικό δίκτυο, ενώ επισημοποιήθηκε και η έναρξη λειτουργίας της Τράπεζας Πράσινων Επενδύσεων από το 2012.

Ο Τζορτζ Όσμπορν αποκάλυψε επίσης την πρόθεση της κυβέρνησης για τη δημιουργία αυτόματων μαθηματικών μοντέλων για τη σταδιακή αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης, που θα βασίζονται στους υπολογισμούς για το προσδόκιμο ζωής. Την ίδια ώρα, συμφωνήθηκε η αύξηση της εβδομαδιαίας βασικής κρατικής σύνταξης στις 140 λίρες.

Επίσης, αποφασίστηκε η παροχή έκπτωσης στο φόρο κληρονομιάς για όσους καταθέτουν δωρεές σε φιλανθρωπικές οργανώσεις.

Ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης των Εργατικών, Εντ Μίλιμπαντ τόνισε ότι οι απότομες περικοπές δαπανών της συγκυβέρνησης οδηγεί στην πτώση του ρυθμού ανάπτυξης, προκαλώντας προβληματισμό για το μέλλον της βρετανικής οικονομίας. 

ΤΟ ΤΑΛΕΝΤΟ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΤΑ ΣΑΡΔΑΜ ΤΟΥ ΓΙΟΥ ΤΟΥ ΚΑΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ


Η ανωτέρω ορωπαρουσίαση(κν βίντεο) μας δείχνει τον Ανδρέα Παπανδρέου στην Κομοτηνή.(σε μια σοσιαλιστική ατμόσφαιρα που έχει πια ξεχαστεί)
Ο Γιός του Αντρέα όμως τα χει κάνει θάλασσα. Τέτοια ατμόσφαιρα πλέον δεν υπάρχει στο Πασόκ.Και αν υπήρχε κάτι τέτοιο με τον Σημίτη, έστω και λίγο, τώρα αυτό το σοσιαλιστικό στοιχείο ο Γ. Παπανδρέου το έχει εξαφανίσει.
«Στάσου Μάριε» θα πει κάποιος, «Επικρίνεις το Γεώργιο Παπανδρέου, το γιό του, και δεν επικρίνεις τον Ανδρέα Παπανδρέου;;;»
Φίλες και φίλοι μου, η πολιτική δεν είναι κανένα κληρονομικό χάρισμα. Είναι ταλέντο. Το ταλέντο αυτό το είχε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Ο γιός του δυστυχώς δε το έχει. Εδώ κάνει σαρδάμ λέξεις..και όχι μόνο μια και δυο φορές..πολλές φορές:
Δείτε το σχετικό βίντεο

Ο Ανδρέας φίλες και φίλοι μου πρόσεχε πως μιλούσε. Εκτός από αυτό τον παραδέχομαι γιατί ήξερε να κάνει κοινωνική πολιτική…και ας έβαλε και αυτός το χεράκι στα ταμεία. Όμως τουλάχιστον ήταν σοσιαλιστής!!! Ο τωρινός πρωθυπουργός μας είναι μόνο κατ’ όνομα σοσιαλιστής. Ας μου αποδείξει κάποιος το αντίθετο.
Ο σοσιαλισμός δε κάνει ιδιοτικοποιήσεις, εγώ έτσι ξέρω.
Λυπάμαι φίλες και φίλοι μου αλλά λέω τα πράγματα όπως τα βλέπω.

Μας θέλανε και γιορτές...


Μας θέλανε και γιορτές οι επαγγελματίες αερολόγοι την 25η Μαρτίου!!! Καταλάβατε φίλες και φίλοι μου;;;
Και φυσικά μη φανταστείτε πως θέλανε να γιορτάσουν στην ανεξαρτησία μας.
Ούτε που τους νοιάζει – και ας μη το λένε!!!
Του νοιάζει η πολιτική κυριαρχία τους, να τρώνε και να πίνουν, να μη τους φύγει απ τα χέρια τους η σούπα με το ζωμό, αυτό τους νοιάζει!!!
Αυτό θα γιορτάζανε την 25η Μαρτίου αλλά τους βγήκε ξινό – ξινό σαν γκρέϊπφρουτ.
Ο κόσμος καλά έκανε και τους γιουχάρισε. Δηλαδή τι;;;Θα πίνουν το αίμα του κοσμάκη και θα του λένε «έλα να γιορτάσεις μαζί μας που εμείς σου πατάμε το κεφάλι;;;»
Ε όχι!!! Καταντάει Αναίδεια!!!
Φίλες και Φίλοι μου, έτσι είναι τα πράγματα δυστυχώς.
Η πολιτική σκηνή στη χώρα μας έχει αλλάξει, δεν είναι όπως ξέραμε πριν δέκα ή είκοσι χρόνια, εξελίσσεται ραγδαία, με ρυθμούς πολύ γρήγορους.
Το θέμα τώρα είναι πως όλα αυτά – κατ’ εμέ – δείχνουν πως στις δημοτικές εκλογές ίσως να μην ήταν τα αποτελέσματα έτσι όπως μας είπαν. Αλλά τέλος πάντων αυτό είναι άλλο θέμα. Το θέμα είναι πως το γιουχάρισμα, οι αποδοκιμασίες είναι η γνώμη που έχει ο αγανακτισμένος μέσος Έλληνας, ο Έλληνας που όλο πληρώνει, πληρώνει, πληρώνει και κάποια στιγμή σηκώνει το κεφάλι και βλέπει την ηγεσία του να τρώει, και να τρώει, και να τρώει….
Και φυσικά αυτά δεν έχουν ξεκινήσει τώρα…..χρόνιααααααα τώρα
Δείτε και το σχετικό βίντεο, που «λόγω εποχής αθωώνει τον Κο Υπουργό.
Δείτε το σας παρακαλώ, να δείτε πως λειτουργεί η Ελλάδα….(και δυστυχώς ποτέ δε σταμάτησε να λειτουργεί έτσι)


«Αλλά το φάγανε, φάγανε Μάριε θα διορθώσει τίποτα.Tα ξέρουμε αυτά» θα πει κάποιος.
Και όμως φίλες και φίλοι μου, θα διορθώσει αυτούς που εθελοτυφλούν, που νομίζουν πως ζούμε σε μια τύπου Ελβετία  χώρα.
«Και αν δεν τους ανοίξει τα μάτια η ματιά σου Μάριε;;;» ίσως ρωτήσει κάποιος άλλος.

Ε λοιπόν φίλες και φίλοι μου εγώ κάνω ότι μπορώ. Άλλωστε «όλα στο κόσμο είναι θέμα κατανόησης» που έλεγε και ο Βούδδας. 


Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

Είσαι εξυπνότερος από ένα χιμπατζή;;;

Tο αποτυχημένο αυτό βιολογικό πείραμα που λέγεται "Χιμπατζής"(ένωση ανθρώπου και ζώου, κάτι που αναφέρει η Μπλαβάτσκυ)φάνηκε επιτέλους να έχει μια σπίθα έμπενυσης.
Το κίνητρο φυσικά ήταν ένα...σνακ!!!


Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

ΤΑ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕΣΑ ΤΟΥ ΒΑΤΜΑΝ

Είναι ίσως το πιο αναγνωρίσμο αυτοκίνητο στο κόσμο, πιο ανανγωρίσμο ίσως και από τις φεράρι.
Ο κάτοχος του, ένα πραγματικά σκοτείνο αλλά
ταυτόχρονα ηρωικό πρόσωπο

Είναι το Batmobile του Βatman

Όπως είναι όμως φυσικό ο batman δεν περιορίζεται στα αυτοκίνητα,
αλλά έχει και το δικό του προσωπικό αεροπλάνο.

Ο υπερσπιστής της πόλης του Γκόθαμ 
έχει πάρα πολλά μυστικά.

Θα επανέλθουμε γι' αυτόν σε αλλές μας αναρτήσεις.


TO ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΠΛΑΝΗΣ


ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΠΛΑΝΗΣ

Το πρόβλημα της Πλάνης βρίσκεται στο γεγονός ότι είναι μια ψυχική δραστηριότητα, και το αποτέλεσμα της νοητικής όψεως όλων των ψυχών σε εκδήλωση. Είναι  η βυθισμένη στην πλάνη ψυχή και που αστοχεί να δει με καθαρότητα ωσότου έλθει ο καιρός που θα μάθει να διαχύνει το φως της ψυχής μέσα στην διάνοια και τον εγκέφαλο.

Από το βιβλίο,
«Θυμαπάτη: Ένα παγκόσμιο πρόβλημα»,
Σελ. 21



Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

O ΘΕΙΟΣ ΥΠΟΚΙΝΗΤΗΣ


Ο ΘΕΙΟΣ ΥΠΟΚΙΝΗΤΗΣ

Ο διαλογισμός είναι ουσιαστικά το ανώτατο όργανο και η τελειοποιημένη μορφή της τρίτης θείας όψης, εκείνης της νοήμονος δραστηριότητας  και […]συνεχίζεται από κάθε δυνατή σκοπιά του Παγκόσμιου Νου. Είναι ο ουσιαστικός, θείος Υποκινητής, ο κυρίαρχος δημιουργικός πράκτορας και ο παράγοντας που συγχωνεύει και σμίγει κάθε όψη της μεγάλης Ιεραρχίας του Όντος η Οποία σχετίζεται με τη βασική πνευματική φύση του πλανήτη μας˙ αυτός ήταν η κύρια κληρονομιά μας από το προηγούμενο ηλιακό σύστημα – του Νου ή Ενεργού Διανόησης.
Ο Διαλογισμός φέρνει σε δημιουργική ευθυγράμμιση το ένστικτο, τη διανόηση και την ενόραση καθώς και τη συνειδητή Ταύτιση. Σχετίζει(σε μια αξεδιάλυτη ενότητα)τον αποκαλούμενο κατώτερο ή συγκεκριμένο νου, τον ομαδικό νου, τον ιεραρχικό και Παγκόσμιο Νου˙ οδηγεί σε συνειδητή ευθυγράμμιση των κέντρων του μαθητή καθώς και των τριών πλανητικών Κέντρων˙   έχει φύση επικλητική, συγχωνευτική, δεκτική και διανεμητική. Στο μαθητή είναι ο παράγοντας που δομεί την ανταχκάρανα, ελέγχει – μέσω της ψυχής ή της πνευματικής Τριάδας – το κεφαλικό κέντρο, που είναι το σημείο εστίασης πνευματικής έκκλησης και πνευματικής λήψης˙ ελέγχει επίσης το κέντρο άζνα(το κέντρο ανάμεσα στα φρύδια), το οποίο στο μαθητή είναι ο κύριος πράκτορας για τη διανομή πνευματικής ενέργειας.

(Από το βιβλίο εσωτερισμού:
Mαθητεία στη Νέα Εποχή τόμος ΙΙ, σελ 198 αγγλ. εκδ)



ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ


ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ

Η αναβολή της ολοκληρωτικής βοήθειας σήμερα, καθώς και της πλήρους αφιέρωσης στην ανθρώπινη ανάγκη, εύκολα παραβλέπεται στο όνομα της υγείας, του χρόνου, των οικογενειακών περιορισμών, του ενός ή του άλλου φόβου, της ηλικίας, της πεποίθησης ότι αυτή η ζωή είναι προπαρασκευαστική για μια πλήρη υπηρεσία στην επόμενη˙ τα άλλοθι βρίσκονται εύκολα, και μερικά παίρνουν ακόμη και τη μορφή πεποίθησης ότι οι απαιτήσεις του Διδασκάλου και το πρόγραμμα του Άσραμ με το οποίο συνδέεται ο μαθητής, είναι παράλογες, ή […]πως ο Ανατολίτης δεν καταλαβαίνει τις ανάγκες του Δυτικού Μαθητή.

(Από το βιβλίο εσωτερισμού
Μαθητεία στην Νέα Εποχή, σελ. 43 αγγλ. εκδ.)



Η ΜΗΤΕΡΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ


ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΔΙΑΚΡΙΣΙΑΣ


ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΔΙΑΚΡΙΣΙΑΣ


Ποιά είναι άραγε τα όρια της αδιακρισίας;;;
Σε έναν κόσμο που τρέμει μήπως ανά πάσα στιγμή γίνει θύμα κάποιου τρομοκράτη ή κάποιας άλλης άνομης ενέργειας, κατά πόσο πρέπει εμείς οι ίδιοι να θεωρούμε πως το κράτος δεν παραβιάζει την προσωπική μας ζωή όταν παρακολουθεί παντού προκείμενου να εντοπίσει εγκληματίες;;; Είναι άραγε μια τέτοια τακτική ηθικώς θεμιτή ή φλερτάρει με την κατασκοπία των πολιτών ώστε οι κυβερνόντες να κρατούν γερά τα ηνία της εξουσίας τους;;;
Η Αλήθεια είναι πως η παρακολούθηση στο σύγχρονο κόσμο είναι πολύ εύκολη. Τα πλέον υπερσύγχρονα μηχανήματα μπορούν να ακούσουν ή και να καταγράψουν όχι μόνο συνομιλίες αλλά και….εικόνες. Οι δορυφόροι μπορούν να δουν μέσα στα σπίτια μας ενώ υπάρχει μηχάνημα το οποίο μπορεί ο  εκφωνητής της τηλεόρασης να βλέπει….το θεατή!!!
Ναι αυτό το τελευταίο γίνεται όσο παράδοξο και αν ακούγεται. Δεν έχει εφαρμοστεί για να μην ακουστούν φωνές ότι παραβιάζεται η προσωπική μας ελευθερία.
Επανερχόμαστε όμως στα πρώτα μας ερωτήματα.
Το να μην πούμε πως το κράτος βάζει υπερβολικά πολλές κάμερες σε δημόσιους χώρους θα μπορούσε να είναι υπερβολή από μέρους μας;;;
Ποιος λέει τι είναι το «πολύ»;;; Και πόσες κάμερες είναι σωστό να υπάρχουν σε δημόσιους χώρους για να ελέγχεται η εγκληματικότητα;;;
H παρακολούθηση με ολ’ αυτά τα τεχνολογικά μέσα είναι δίκοπο μαχαίρι για τον πολίτη αφού μπορεί κανείς να «χάσει»(ύστερα από κινήσεις του κράτους)τη προσωπικότητά του.
Παράδειγμα:  Σκέφτεστε μια χούντα που να παρακολουθεί την κάθε σας κίνηση, που να έχει φτάσει σε σημείο να σας παρακολουθεί σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού σας;;; Σκέφτεστε να πρέπει να κάνετε κάθε μέρα τα ίδια πράγματα, να λέτε τα ίδια πράγματα, να αγοράζετε τα ίδια πράγματα για να μην δυσαρεστήσετε αυτούς που σας παρακολουθούν;;;
Δείτε την ταινία «The island» και σκεφτείτε το υπαρξιακό/κοινωνικό της νόημα. Ίσως θέλει να πει κάτι στο θεατή ο σκηνοθέτης μέσω της ταινίας του. Η μοναδικότητα της προσωπικότητας καθώς και η συνεχής παρακολούθηση. Είναι ένα από τα σημεία που υπάρχουν στο έργο.


Σκεφτείτε τώρα πως αυτή η επιστημονική φαντασία γίνεται πραγματικότητα σε κάποια χώρα. Θα ήταν σίγουρα εφιαλτικό!!!!
Ίσως βέβαια και να μην είμαστε μακριά από ένα τέτοιο γεγονός. Στις ΗΠΑ το 1996, (αναφέρει το βιβλίο «παγκόσμια παρακολούθηση») εργαζόμενοι παρακολουθούνταν από κάποιο ηλεκτρονικό σύστημα. Ο αριθμός εκείνη τη χρονιά αυτών των συστημάτων παρακολούθησης είχε φτάσει τα είκοσι εκατομμύρια, μια τρομερά μεγάλη αύξηση, αφού το 1990 ήταν μόλις 8 εκατομμύρια.
Σε τελική ανάλυση, όλη αυτή η παρακολούθηση δημόσιων(αλλά και σιγά - σιγά ιδιωτικών )  χώρων δεν ξέρουμε ποιους σκοπούς εξυπηρετεί ή αν στέκουν οι δικαιολογίες για την αποφυγή εγκληματικών ενεργειών. Μπορούν να δαπανώνται κάθε χρόνο εκατομμύρια χρήματα για να αποφευχθεί μια ανομία, μια(ας πούμε)  κλοπή λίγων εκατοντάδων ευρώ;;; Είναι λογικό αυτό;;;
Τελικά αυτά τα ερωτήματα, νομίζω, πως θα μείνουν για πολύ καιρό ακόμη χωρίς απάντηση. Ίσως βρεθούν λύσεις αλλά προς το παρών δε το βλέπω. 

O ΚΑΚΤΟΣ, Ο ΒΕΔΟΥΙΝΟΣ ΚΑΙ Ο ΑΓΓΕΛΟΣ(ΔΙΗΓΗΜΑ)


Ο ΚΑΚΤΟΣ, Ο ΒΕΔΟΥΙΝΟΣ ΚΑΙ Ο ΑΓΓΕΛΟΣ


ΠΡΟΛΟΓΟΣ
Αυτή είναι  μια ιστορία για το πώς απέκτησαν οι κάκτοι αγκάθια στον κορμό τους, γιατί στα πολύ παλιά δεν είχαν καθόλου. Επίσης μπορεί κάποιος να δει στην ιστορία πως όλοι στη ζωή έχουμε ένα σκοπό και εκεί που είμαστε τοποθετημένοι είναι γιατί πρέπει να μάθουμε κάτι.



Έρημος Σαχάρα. Η ζέστη ανυπόφορη. Κανείς σχεδόν δε ζει εκεί εκτός ίσως από κάποιους βεδουίνους και αυτοί κοντά σε οάσεις.
Η ιστορία μας ξεκινά με έναν κάκτο, έναν κάκτο που μισούσε τα πάντα και τους πάντες.

«Θεέ μου γιατί με έκανες κάκτο;;;Kαι γιατί με έβαλες εδώ στην απόλυτη μοναξιά μες στην έρημο της Σαχάρας;;; Σίγουρα με μισείς!!! Ε, λοιπόν και γω σε μισώ!!!» έλεγε και ξαναέλεγε ο κάκτος.
Μετά ξεσπούσαν δυνατές καταιγίδες της ερήμου.
«Ορίστε, πάλι τα ίδια!!! Τη μισώ αυτή τη κατάσταση!!! Πάλι θα σηκωθεί αμμοθύελλα!!! Τις μισώ τις αμμοθύελλες, τις μισώ!!!»
Όταν σταματούσαν οι αμμοθύελλες ξανάνιωθε ο κάκτος τον καυτό ήλιο της ερήμου ακόμα πιο έντονα.
«Μια ζωή καίγομαι. Τον μισώ αυτόν τον ήλιο!!!»
Το βράδυ, στην έρημο, έπεφτε κρύο κάτω από το μηδέν.
«Το μισώ το κρύο!!!» έλεγε πάλι ο κάκτος.
Κάποια μέρα είδε να τον πλησιάζει ένας βεδουίνος. Ο άνθρωπος αυτός σερνόταν κυριολεκτικά στη άμμο.
«Νερό…λίγο νερό να πιώ!!!»
Ο κάκτος κοιτούσε με απορία προς την μεριά του.
«Νερό..πεθαίνω….»
Ο κάκτος συνέχιζε να τον παρακολουθεί.
Κάποια στιγμή ο βεδουίνος, κατάφερε μετά από πολύ προσπάθεια να φτάσει μέχρι τον κάκτο.
«Δώσε μου το νερό σου, σε ικετεύω»
«Μισώ τους ανθρώπους!!! Είστε όλοι πολεμοχαρείς, άπληστοι και σκοτώνετε ο ένας τον άλλο για να λύσετε τις μικροδιαφορές σας. Δεν σκέφτεστε τιποτ’ άλλο παρά μόνο τον εαυτούλη σας. Έτσι έχω ακούσει και μάλλον είναι αλήθεια.»
«Σε ικετεύω…μα τον Αλλάχ!!! Θες να πεθάνω;;;
«Δε ξέρω. Πάντως άμα μου λείψει το νερό θα πεθάνω εγώ.»
«Θα σε ευλογήσει ο Αλλάχ για την καλή σου πράξη.»
«Τι να το κάνω αυτό άμα έχω πεθάνει;;; Σίγουρα με μισεί άλλωστε. Κοίτα με, είμαι στη μέση τη ερήμου, μες στο πουθενά.»
Έτσι σκληρά απάντησε ο κάκτος.
Ο Βεδουίνος κοίταξε το κάκτο και είπε:
«Μα δε με λυπάσαι;;;»
«Όχι!!! Γιατί να σε λυπηθώ;;; Επειδή είσαι  βεδουίνος;;;»
«Όχι, επειδή πεθαίνω και έχω ανάγκη από το νερό σου»
Ο κάκτος για πρώτη φορά ίσως στη ζωή του κάθισε και σκέφτηκε.
«Αν τον αφήσω να πιεί θα ζήσει και θα συνεχίσει την πορεία του αλλά είναι αμφίβολο αν θα τα καταφέρω εγώ μετά να επιβιώσω. Το πιθανότερο είναι να ξεραθώ.»
«Λοιπόν;;;» έκανε ο βεδουίνος που είδε κάπως σκεφτικό τον κάκτο.
«Λοιπόν όχι!!!»
«Ο Βεδουίνος λιποθύμησε και είναι σίγουρο πως θα έφευγε απ τη ζωή αν δεν παρουσιαζόταν ένας άγγελος να του δώσει νερό.
«Πιές» είπε ο άγγελος στον μισολιπόθυμο βεδουίνο.
Ο κάκτος είχε μείνει έκπληκτος από την εμφάνιση του αγγέλου. Η λαμπρότητα αυτού του Θείου όντος ήταν απερίγραπτη. Ήταν ένα ακτινοβόλο σώμα απίστευτης ομορφιάς και κάλλους. Ναι αυτό το έβλεπε. Ίσως ήταν η πρώτη φορά που ο κάκτος δε μισούσε κάτι. Ένιωθε έναν απέραντο θαυμασμό γι’ αυτόν τον υπηρέτη του Θεού.
Ο Βεδουίνος ήπιε από το φλασκί που του έδωσε ο Άγγελος.
Ο άγγελος κοίταξε τον κάκτο και είπε:
«Καταραμένε!!! Όλη αυτή η ζωή σου ήταν μια δοκιμασία από το Θεό. Τώρα, ήταν η υπέρτατη δοκιμασία, να θυσιαστείς για έναν άνθρωπο αλλά δε το κατάλαβες!!! Από δω και στο εξής κανένα πλάσμα δε θα σε αγγίζει. Θα έχεις πάνω σου βελόνες αιχμηρές που θα δείχνουν την δυσαρέσκεια του Θεού για σένα.
Και έτσι έγινε. Ο Κορμός του κάκτου, που πριν δεν είχε αγκάθια, άρχισε να τις βγάζει δω και κει.
«Όχι, δε θέλω.....» φώναξε όλο απόγνωση.
Μα ήταν πολύ αργά!!! Από τότε ο κάκτος μετανιωμένος που δεν άφησε να πιεί ο βεδουίνος προσπαθεί να επανορθώσει με όποιο τρόπο μπορεί.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΟΔΟΝΤΟΒΟΥΡΤΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΔΟΝΤΟΠΑΣΤΑΣ


Η παρακάτω ανάρτηση είναι από τη σελίδα Βιο-Μπαξές Ελένη (η διεύθυνση της αρχικής σελίδας της είναι http://biobaxes.wordpress.com/ ενώ την ανάρτηση αυτή θα τη βρείτε στη διέθυνση 
Η αναδημοσίευση αυτή του κειμένου αυτού της φίλης μου εδώ, γίνεται όχι μόνο για να καταλάβει πόσο πολύ μου άρεσε, αλλά και γιατί είναι απίθανο το θέμα.
Ελένη σ' ευχαριστώ και πάλι που μου έφτιαξες τη διάθεση.
Το πρώτο εργαλείο φροντίδας των δοντιών έχει ηλικία 5.500 χιλιάδων χρόνων. Οι πρώτοι που μερίμνησαν για την υγιεινή των δοντιών τους ήταν οι Βαβυλώνιοι και οι Αιγύπτιοι, που χρησιμοποιούσαν υγρή σκλήθρα για να τα τρίβουν. Γύρω στο 1600 π. Χ. οι Κινέζοι χρησιμοποιούσαν ένα ξυλαράκι από αρωματικό δέντρο, το οποίο μασούσαν. Αυτό καθάριζε τα δόντια, φρεσκάροντας παράλληλα την αναπνοή.
Στα μέσα του 16ου αιώνα οι Κινέζοι έκαναν ένα βήμα παραπέρα, στερεώνοντας τις σκληρές τρίχες από το σβέρκο των γουρουνιών σε μια λαβή από κόκαλο ή μπαμπού. Η ανακάλυψη αυτή διαδόθηκε ταχύτατα στην Ευρώπη. Έτσι έχουμε αναφορές του 1560 από τη Γαλλία για χοντροφτιαγμένες οδοντόβουρτσες με καμπυλωτή κεφαλή. Οι Ευρωπαίοι ωστόσο επέλεγαν αντί για γουρουνότριχες, τις μαλακότερες αλογότριχες ή φτερά. Κατά το 18ο αιώνα το φινίρισμα τελειοποιήθηκε.
Οι εύποροι συνήθιζαν πλέον να έχουν οδοντόβουρτσες με λαβές από χρυσό ή ελεφαντόδοντο, ενώ ο Άγγλος William Addis ήταν ο πρώτος που άρχισε γύρω στο 1780 να παράγει μαζικά οδοντόβουρτσες. Η λαβή τους ήταν οστέινη και στην άκρη βρισκόταν το βουρτσάκι με τις κολλημένες γουρουνότριχες ή αλογότριχες, που πρόβαλαν μέσα από τρυπίτσες.
Οι πρώτες πλαστικές οδοντόβουρτσες έκαναν, για πρώτη φορά, την εμφάνισή τους στην αγορά το 1938. Απ’ όσα γνωρίζουμε μέχρι σήμερα, οι πρώτοι που χρησιμοποίησαν οδοντόκρεμα ήταν οι Αιγύπτιοι
Οι πρώτες οδοντόκρεμες.
Ήδη το 5.000 π. Χ. κατασκεύαζαν οδοντόκρεμα σε μορφή σκόνης. Η σκόνη ήταν φτιαγμένη από διάφορα υλικά, όπως θρυμματισμένα κομμάτια από κεφάλι βοδιού, ελαφρόπετρα, σκόνη από τσόφλια αυγών και σμύρνα. Δε γνωρίζουμε ακριβώς πώς χρησιμοποιούσαν τη σκόνη, αλλά οι αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι την έτριβαν πάνω στα δόντια τους με τα δάχτυλα.
Η παλαιότερη αναφορά στην οδοντόκρεμα γίνεται σε ένα χειρόγραφο από την Αίγυπτο και το χειρόγραφο αυτό πιστεύεται ότι έχει γραφτεί στον 4ο μ.Χ. αιώνα. Οι οδοντόπαστες που αναφέρονται στο χειρόγραφο έγιναν από ένα μείγμα με λουλούδια. Ομοίως, υπάρχουν πολλά σκευάσματα της οδοντόκρεμας που χρησιμοποιήθηκαν κατά την αρχαιότητα και τα περισσότερα από τα σκευάσματα αυτά είχαν ούρα ως το βασικό συστατικό.
Οι αρχαίοι Έλληνες και οι Ρωμαίοι χρησιμοποιούσαν ως επί το πλείστον καρβουνόσκονη και φλοιούς δέντρων. Οι Ρωμαίοι ήταν επιπλέον οι πρώτοι που αντιμετώπιζαν τη δυσοσμία της αναπνοής με διάφορα μπαχαρικά. Μετά τους Ρωμαίους, η υγιεινή των δοντιών έμεινε στάσιμη για τα επόμενα 1.200 χρόνια. Μόλις το 1700 άρχισαν Ευρωπαίοι και Αμερικανοί γιατροί, οδοντίατροι και χημικοί να παρασκευάζουν οδοντική σκόνη. Το διττανθρακικό νάτριο ήταν το βασικό συστατικό στα περισσότερα μείγματα του είδους, αλλά σε πολλές περιπτώσεις πρόσθεταν συστατικά άκρως επικίνδυνα, για παράδειγμα σκόνη από τούβλα.
Μερικές παλιές συνταγές οδοντόκρεμας είναι πραγματικά περίεργες. Για παράδειγμα, τον 18ο αιώνα, αμερικανοί και βρετανοί χρησιμοποίησαν μια οδοντόκρεμα που φτιάχτηκε από ψωμί. Μια άλλη συνταγή χρησιμοποιούσε αίμα Δράκου (!)
 Η χρήση της οδοντόκρεμας έγινε ευρέως διαδεδομένη, ωστόσο, μόνο κατά τον 19ο αιώνα με τη μορφή σκόνης. Οι Έλληνες και οι Ρωμαίοι πρόσθεταν λειαντικά, όπως σπασμένα κόκαλα, κελύφη αυγών και όστρακα στρειδιών.
Τον 9ο αιώνα, ένας μουσικός από την Περσία και σχεδιαστής μόδας που ονομάζεται Ziryab εφηύρε έναν τύπο οδοντόκρεμας που δεν ήταν μόνο χρήσιμη για το πλύσιμο των δοντιών, αλλά είχε και μια ευχάριστη γεύση. Δυστυχώς, τα ακριβή συστατικά αυτής της οδοντόκρεμας δεν ήταν γνωστά.
Στις αρχές του 19ου αιώνα, κάποιοι σκέφτηκαν να προσθέσουν στην οδοντική σκόνη γλυκερίνη, κι έτσι δημιουργήθηκε η οδοντόκρεμα, που η γεύση της ήταν σαφώς πιο ευχάριστη.
Η εταιρεία Colgate ήταν η πρώτη που έβγαλε σε μαζική παραγωγή οδοντόκρεμα, το 1873. Πουλιόταν σε βάζα. Το 1892 έκανε την εμφάνισή της οδοντόκρεμα στη μορφή που τη συναντάμε σήμερα, δηλαδή, σε σωληνάριο.
Το 1914, το φθόριο προστέθηκε στην οδοντόκρεμα για πρώτη φορά. Ωστόσο, η κίνηση αυτή επικρίθηκε έντονα από την Αμερικανική Οδοντιατρική Ομοσπονδία το 1937. Ωστόσο, η οδοντόπαστα φθορίου που αναπτύχθηκε στη δεκαετία του 1950 πήρε την έγκριση του Συνδέσμου.
Η οδοντόκρεμα σε πτυσσόμενο σωλήνα όπως σήμερα εφευρέθηκε για πρώτη φορά το 1892 από έναν οδοντίατρο που ονομάζεται Dr. Washington Sheffield. Ως εκ τούτου, μπορούμε να πούμε ότι η σύγχρονη-οδοντόκρεμα εφευρέθηκε από τον ίδιο.
Η καταχώρηση είναι αφιερωμένη στον Μάριο που είχε πολύ μεγάλη απορία με τι καθάριζαν τα δόντια τους οι προκάτοχοί μας, πριν εφευρηθεί η οδοντόκρεμα.

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

ΠΑΜΕ ΤΑΞΙΔΑΚΙ ΣΤΟΝ ΕΡΜΗ;;;

Σε ελλειπτική τροχιά γύρω από τον πλανήτη Ερμή τέθηκε για πρώτη φορά διαστημόπλοιο της ΝΑSΑ.
Το ρομποτικό αυτό διαστημόπλοιο ονομαζόμενο ως «Messenger» (Αγγελιοφόρος) ξεκίνησε το ταξίδι του από τη Γη πριν από περίπου 6,5 χρόνια και έχει ήδη διανύσει σχεδόν 7,9 δισεκατομμύρια χιλιόμετρα.

Το «Messenger» προγραμματίζεται να μείνει σε τροχιά γύρω από τον Ερμή για τουλάχιστον ένα χρόνο σε υψόμετρο περίπου 200 χλμ., προκειμένου να τον μελετήσει με λεπτομέρεια.

Μάλιστα, αφού γίνουν πρώτα οι αναγκαίοι έλεγχοι ότι και τα επτά επιστημονικά όργανα του «Αγγελιοφόρου» λειτουργούν σωστά, στις 4 Απριλίου θα αρχίσει επισήμως η επιστημονική μελέτη του Ερμή.

Το διαστημόπλοιο έχει κάνει τρία σύντομα «περάσματα» από τον Ερμή, πριν τεθεί σε κανονική τροχιά γύρω του, και ήδη έχει χαρτογραφήσει ένα μέρος της επιφάνειάς του.

Παρά την υψηλή επιφανειακή θερμοκρασία του πλανήτη Ερμή, ιδίως στον ισημερινό του (πάνω από 600 βαθμοί Κελσίου, που θα έλιωναν ακόμα και τον μόλυβδο), υπάρχουν ενδείξεις ραντάρ για παγωμένο νερό σε μερικούς κρατήρες, κάτι που το σκάφος θα προσπαθήσει να αποδείξει.
O πλανήτης του Ερμή πολύ πυκνός (πάνω από τα δύο τρία του πρέπει να αποτελούνται από σίδηρο και άλλα συγγενή μέταλλα), ενώ διαθέτει μαγνητικό πεδίο, κάτι που δεν έχουν ο Άρης και η Αφροδίτη.



ΠΗΓΉ: http://www.madata.gr/epikairotita/world/96668.html


Σχόλιό μου:
Oι εξερευνήσεις είναι ίδιον της φύσεως του ανθρώπου.Οι πλανητικές συγκεκριμένα ίσως δώσουν στην ανθρωπότητα κάτι ακόμη.Ίσως στον Ερμή να υπάρχουν μέταλεύεματα(υπάρχει ήδη υποψία μεγάλων ποσοτήτων σιδήρου)ή ορυκτά στοιχεία τα οποία θα μπορούσαν να εξαχθούν από κει για εμπορικούς λόγους, κάτι που παραλείπουν να πουν οι υπεύθυνοι της ΝΑΣΑ κάθε φορά που εκτοξεύουν έναν πύραυλο.Δε πιστεύω(ούτε εγώ, ούτε κανείς φαντάζομαι)να δίνουν του κόσμου τα χρήματα μόνο και μόνο για να μάθουν τι ύψος βουνά έχει ο Ερμής.Δεν νομίζω να τους νοιάζει η εξωπλανητική γεωγραφία έτσι στα καλά του καθουμένου....εκτός αν σχετίζεται φυσικά με το χρήμα!!!