Καλώς ήλθατε στο blog μου.

Χαιρετώ τον αγαπητό/ή επισκέπτη/τρια του blog "Το μονοπάτι της Αγάπης, της Ομορφιάς και της Δράσης".
Στο blog αυτό θα βρείτε νέα, φιλοσοφικά κείμενα, ποιήματα, διηγήματα, τέχνες, επιστήμες, σύγχρονες εξελίξεις και οτιδήποτε γενικά που μπορεί να σας ενδιαφέρει.
Μην διστάσετε να κάνετε κάποιες παρατήρησεις για την βελτίωση του blog. Oι συμβουλές σας είναι πάντα δεκτές. Επίσης αν κάποιο κείμενο φαίνεται να μη το κατανοείτε πλήρως ρωτήστε τον γράφοντα τι ενωεί και είναι σίγουρο πως θα σας απαντήσει.

Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

Το πείσμα των άθεων

Oι άθεοι είναι εκείνοι οι άνθρωποι οι οποίοι ποτέ δε κατάλαβαν πως άλλο ο Θεός, άλλο η θρησκεία και άλλο το Ιερατείο.Μην καταλαβαίνοντας τη διαφορά αυτων που μόλις είπα, κατηγορόυν το Θεό για τις άδικες πράξεις κάποιων αρχι-ιερέων.Πρεσβεύουν επίσης πως το σύμπαν φτιάχτηκε από κάποιες τυχαίες δυνάμεις τις φύσης.(όλα τα αναγάγουν στην τύχη χωρίς να ξέρουν οι ίδιοι τι είναι τύχη ή πως οι αρχαίοι την είχαν για Θεά).
Όμως ας μας πει ένας άθεος:


αν αρωστήσει βαριά ένα μέλος της οικογένειάς του, θα προσευχηθεί στις "τυχαίες δυνάμεις της φύσης" ή στα Θεία;;;


Ίσως από πείσμα να μην μας πουν ποτέ την απάντηση.
Εμείς βέβαια ξέρουμε ποιά είναι.

2 σχόλια:

  1. ο καθένας έχει φυσικά το δικαίωμα να προασπίζεται τις απόψεις του, όμως σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να φανατίζεται εις βάρος των άλλων γι' αυτές εφόσον δεν μπορεί και να τις αποδείξει :[

    ΑπάντησηΔιαγραφή