Καλώς ήλθατε στο blog μου.

Χαιρετώ τον αγαπητό/ή επισκέπτη/τρια του blog "Το μονοπάτι της Αγάπης, της Ομορφιάς και της Δράσης".
Στο blog αυτό θα βρείτε νέα, φιλοσοφικά κείμενα, ποιήματα, διηγήματα, τέχνες, επιστήμες, σύγχρονες εξελίξεις και οτιδήποτε γενικά που μπορεί να σας ενδιαφέρει.
Μην διστάσετε να κάνετε κάποιες παρατήρησεις για την βελτίωση του blog. Oι συμβουλές σας είναι πάντα δεκτές. Επίσης αν κάποιο κείμενο φαίνεται να μη το κατανοείτε πλήρως ρωτήστε τον γράφοντα τι ενωεί και είναι σίγουρο πως θα σας απαντήσει.

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

O ΘΕΙΟΣ ΥΠΟΚΙΝΗΤΗΣ


Ο ΘΕΙΟΣ ΥΠΟΚΙΝΗΤΗΣ

Ο διαλογισμός είναι ουσιαστικά το ανώτατο όργανο και η τελειοποιημένη μορφή της τρίτης θείας όψης, εκείνης της νοήμονος δραστηριότητας  και […]συνεχίζεται από κάθε δυνατή σκοπιά του Παγκόσμιου Νου. Είναι ο ουσιαστικός, θείος Υποκινητής, ο κυρίαρχος δημιουργικός πράκτορας και ο παράγοντας που συγχωνεύει και σμίγει κάθε όψη της μεγάλης Ιεραρχίας του Όντος η Οποία σχετίζεται με τη βασική πνευματική φύση του πλανήτη μας˙ αυτός ήταν η κύρια κληρονομιά μας από το προηγούμενο ηλιακό σύστημα – του Νου ή Ενεργού Διανόησης.
Ο Διαλογισμός φέρνει σε δημιουργική ευθυγράμμιση το ένστικτο, τη διανόηση και την ενόραση καθώς και τη συνειδητή Ταύτιση. Σχετίζει(σε μια αξεδιάλυτη ενότητα)τον αποκαλούμενο κατώτερο ή συγκεκριμένο νου, τον ομαδικό νου, τον ιεραρχικό και Παγκόσμιο Νου˙ οδηγεί σε συνειδητή ευθυγράμμιση των κέντρων του μαθητή καθώς και των τριών πλανητικών Κέντρων˙   έχει φύση επικλητική, συγχωνευτική, δεκτική και διανεμητική. Στο μαθητή είναι ο παράγοντας που δομεί την ανταχκάρανα, ελέγχει – μέσω της ψυχής ή της πνευματικής Τριάδας – το κεφαλικό κέντρο, που είναι το σημείο εστίασης πνευματικής έκκλησης και πνευματικής λήψης˙ ελέγχει επίσης το κέντρο άζνα(το κέντρο ανάμεσα στα φρύδια), το οποίο στο μαθητή είναι ο κύριος πράκτορας για τη διανομή πνευματικής ενέργειας.

(Από το βιβλίο εσωτερισμού:
Mαθητεία στη Νέα Εποχή τόμος ΙΙ, σελ 198 αγγλ. εκδ)



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου