Καλώς ήλθατε στο blog μου.

Χαιρετώ τον αγαπητό/ή επισκέπτη/τρια του blog "Το μονοπάτι της Αγάπης, της Ομορφιάς και της Δράσης".
Στο blog αυτό θα βρείτε νέα, φιλοσοφικά κείμενα, ποιήματα, διηγήματα, τέχνες, επιστήμες, σύγχρονες εξελίξεις και οτιδήποτε γενικά που μπορεί να σας ενδιαφέρει.
Μην διστάσετε να κάνετε κάποιες παρατήρησεις για την βελτίωση του blog. Oι συμβουλές σας είναι πάντα δεκτές. Επίσης αν κάποιο κείμενο φαίνεται να μη το κατανοείτε πλήρως ρωτήστε τον γράφοντα τι ενωεί και είναι σίγουρο πως θα σας απαντήσει.

Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2011

ΠΑΜΕ ΤΑΞΙΔΑΚΙ ΣΤΟΝ ΕΡΜΗ;;;

Σε ελλειπτική τροχιά γύρω από τον πλανήτη Ερμή τέθηκε για πρώτη φορά διαστημόπλοιο της ΝΑSΑ.
Το ρομποτικό αυτό διαστημόπλοιο ονομαζόμενο ως «Messenger» (Αγγελιοφόρος) ξεκίνησε το ταξίδι του από τη Γη πριν από περίπου 6,5 χρόνια και έχει ήδη διανύσει σχεδόν 7,9 δισεκατομμύρια χιλιόμετρα.

Το «Messenger» προγραμματίζεται να μείνει σε τροχιά γύρω από τον Ερμή για τουλάχιστον ένα χρόνο σε υψόμετρο περίπου 200 χλμ., προκειμένου να τον μελετήσει με λεπτομέρεια.

Μάλιστα, αφού γίνουν πρώτα οι αναγκαίοι έλεγχοι ότι και τα επτά επιστημονικά όργανα του «Αγγελιοφόρου» λειτουργούν σωστά, στις 4 Απριλίου θα αρχίσει επισήμως η επιστημονική μελέτη του Ερμή.

Το διαστημόπλοιο έχει κάνει τρία σύντομα «περάσματα» από τον Ερμή, πριν τεθεί σε κανονική τροχιά γύρω του, και ήδη έχει χαρτογραφήσει ένα μέρος της επιφάνειάς του.

Παρά την υψηλή επιφανειακή θερμοκρασία του πλανήτη Ερμή, ιδίως στον ισημερινό του (πάνω από 600 βαθμοί Κελσίου, που θα έλιωναν ακόμα και τον μόλυβδο), υπάρχουν ενδείξεις ραντάρ για παγωμένο νερό σε μερικούς κρατήρες, κάτι που το σκάφος θα προσπαθήσει να αποδείξει.
O πλανήτης του Ερμή πολύ πυκνός (πάνω από τα δύο τρία του πρέπει να αποτελούνται από σίδηρο και άλλα συγγενή μέταλλα), ενώ διαθέτει μαγνητικό πεδίο, κάτι που δεν έχουν ο Άρης και η Αφροδίτη.ΠΗΓΉ: http://www.madata.gr/epikairotita/world/96668.html


Σχόλιό μου:
Oι εξερευνήσεις είναι ίδιον της φύσεως του ανθρώπου.Οι πλανητικές συγκεκριμένα ίσως δώσουν στην ανθρωπότητα κάτι ακόμη.Ίσως στον Ερμή να υπάρχουν μέταλεύεματα(υπάρχει ήδη υποψία μεγάλων ποσοτήτων σιδήρου)ή ορυκτά στοιχεία τα οποία θα μπορούσαν να εξαχθούν από κει για εμπορικούς λόγους, κάτι που παραλείπουν να πουν οι υπεύθυνοι της ΝΑΣΑ κάθε φορά που εκτοξεύουν έναν πύραυλο.Δε πιστεύω(ούτε εγώ, ούτε κανείς φαντάζομαι)να δίνουν του κόσμου τα χρήματα μόνο και μόνο για να μάθουν τι ύψος βουνά έχει ο Ερμής.Δεν νομίζω να τους νοιάζει η εξωπλανητική γεωγραφία έτσι στα καλά του καθουμένου....εκτός αν σχετίζεται φυσικά με το χρήμα!!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου