Καλώς ήλθατε στο blog μου.

Χαιρετώ τον αγαπητό/ή επισκέπτη/τρια του blog "Το μονοπάτι της Αγάπης, της Ομορφιάς και της Δράσης".
Στο blog αυτό θα βρείτε νέα, φιλοσοφικά κείμενα, ποιήματα, διηγήματα, τέχνες, επιστήμες, σύγχρονες εξελίξεις και οτιδήποτε γενικά που μπορεί να σας ενδιαφέρει.
Μην διστάσετε να κάνετε κάποιες παρατήρησεις για την βελτίωση του blog. Oι συμβουλές σας είναι πάντα δεκτές. Επίσης αν κάποιο κείμενο φαίνεται να μη το κατανοείτε πλήρως ρωτήστε τον γράφοντα τι ενωεί και είναι σίγουρο πως θα σας απαντήσει.

Παρασκευή, 11 Μαρτίου 2011

Τι μπορούμε να κάνουμε για να γίνει κοινωνία μας καλύτερη;;;

Τι μπορούμε να κάνουμε για να γίνει η κοινωνία μας καλύτερη;;;
Βλέπω κάθε μέρα σχεδόν να γίνονται απεργίες, ανταπεργίες, στάσεις εργασίας, διαδηλώσεις, πανελλαδικές απεργίες, φασαρίες, απεργίες πείνας, ταράχες και γενικά όλοι να ζητάνε κάτι με ένα(θα έλεγα)πρόχειρο τρόπο, λες και με το μαγικό ραβδάκι θα λυθούν τα πράγματα αμέσως, λες και αυτά που ζητάει κάποιος μπορούν να του δωθούν έτσι απλά στα χέρια!!!!
Μήπως ο Έλληνας είναι λοιπόν απαιτητικός;;;Ναι, έχω φτάσει σε αυτό το συμπέρασμα...δυστυχώς!!!
Αν θυμάστε καλά(σίγουρα θα θυμάστε)όταν δεν σας επάιρνε κάτι ο μπαμπάς και η μαμά(όταν ήσασταν μικροί)βάζατε τα κλάματα μέχρι να πάρετε τα αυτία των γονιών σας απ' την γκρίνια.
Δυστυχώς παρατηρώ πως στους ενήλικες Έλληνες τα πράγματα δεν έχουν αλλάξει και πολύ.Απλά τώρα τα κλάματα έγιναν φωνές εξώ απ' τη βουλή, τους δρόμους, τα υπουργεία, τα αρμόδια γραφεία κλπ.
Όχι φίλες και φίλοι μου, δεν είμαι ενάντια στο δικαίωμα της απεργίας είμαι όμως ενάντια στην κατάχρηση αυτού του δικαιώματος.Σχέδον κάθε μέρα ακούς για απεργιακές κινητοποιήσεις των λεοφορείων, του μετρό, του τράμ, των ταξί, του οτέ, των συνταξιούχων, των συμβασιούχων, της γεσεέ, της ΑΔΕΔΥ, του ΠΑΜΕ, της Ποέ-Οτά...ο κατάλογος δεν έχει τέλος!!!
Και τώρα θα ρωτήσω το έξης:
Kαλά βρε συνέλληνες, χίλια μύρια δίκια έχετε και διαδηλώνετε, όλοι το λόγο σας θα χετε, όμως αν δεν δουλέψει ο ένας δε δουλέψει ο άλλος γιατί να έρθουν ξένα κεφάλαια σε αυτή τη χώρα να επενδύσουν;;;Kαι μη μου πείτε ότι θα επενδύσουν επειδή η Ελλάδα είναι η πιο όμορφη χώρα του κόσμου και έχει ήλιο!!!Όσο όμορφη χώρα και να είναι(δε λέω όμορφη είναι και μένα μου άρεσει)ποιά εταιρία θα επενδύσει στην Ελλάδα λόγω όμορφιας ενώ ταυτόχρονα θα βλέπει όλες αυτές τις κινητοποιήσεις;;;Πείτε μου ποιά!!!
Έτσι λοιπόν επανερχόμαστε στο αρχικό ερώτημα:
Τι μπορούμε να κανουμε για να γίνει κοινωνία μας καλύτερη;;;
Φίλες και φίλοι μου όσο καλές και να είναι οι απεργίες δεν φτάνουν.Ένας λαός για να προκόψει δεν προχωρά μόνο από απαιτήσεις, θέλει κι' άλλα πράγματα, όπως "Αρχές", "Παιδεία", "Κουλτούρα" και "Αξίες".Αυτά τα πράγματα τα έχει ξεχάσει ο μέσος Έλληνας.Για τον μέσο Έλληνα μετράει μόνο το χρήμα και τίποτ' άλλο. Κατ' εμέ από κει ξεκινάει η παρακμή μίας χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου