Καλώς ήλθατε στο blog μου.

Χαιρετώ τον αγαπητό/ή επισκέπτη/τρια του blog "Το μονοπάτι της Αγάπης, της Ομορφιάς και της Δράσης".
Στο blog αυτό θα βρείτε νέα, φιλοσοφικά κείμενα, ποιήματα, διηγήματα, τέχνες, επιστήμες, σύγχρονες εξελίξεις και οτιδήποτε γενικά που μπορεί να σας ενδιαφέρει.
Μην διστάσετε να κάνετε κάποιες παρατήρησεις για την βελτίωση του blog. Oι συμβουλές σας είναι πάντα δεκτές. Επίσης αν κάποιο κείμενο φαίνεται να μη το κατανοείτε πλήρως ρωτήστε τον γράφοντα τι ενωεί και είναι σίγουρο πως θα σας απαντήσει.

Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

Η ΑΝΗΦΟΡΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ

Δεν υπάρχει τίποτα πιο δυνατό μέσα στον άνθρωπο από αυτή την αίσθηση πως ανεβαίνει μια ατελείωτη ανηφόρα, σαν το μυθικό Σίσιφο που κυλούσε αιωνίως ένα μεγάλο βράχο στον Άδη.
Σύγκρουση, πόνος, θλίψη, αγωνία, φθόνος, ζήλια, απόγνωση, όλεθρος, πείνα, αχαριστία, ακινήσια(νοητική, συναισθηματική ή φυσική)προσκόληση, ανισοροπία...αυτά και τόσα άλλα κατατρέχουν το σημερινό άνθρωπο χωρίς να ξέρει γιατί, χωρίς να ξέρει που πάει, τι φταίει, γιατί είναι θύμα κάποιων πράξεων ή καταστάσεων.
Ο Δυτικός άνθρωπος δε τα σκέφτεται καθόλου αυτά, δεν έχει πια χρόνο γι' αυτά, παρά μόνο για την εργασία του, το χρήμα και την διατήρηση των πλανών του - όπως την εντύπωση της ισχύος του.
Και όταν ο Δυτικός άνθρωπος καταλάβει πως ολ' αυτά που έκανε τόσα χρόνια πως ήταν μάταια, πως δεν αποσκοπούσαν πουθενά, τότε κατανοεί την ανοησία του.Κατανοεί πως ξόδεψε τσάμπα τα χρόνια του.
Η ανηφόρα της Ψυχής είναι λοιπόν αυτή η αίσθηση που καταλαβαίνεις αυτό που δεν μπορούν να καταλάβουν οι άλλοι, μια ευλογία και κατάρα μαζί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου