Καλώς ήλθατε στο blog μου.

Χαιρετώ τον αγαπητό/ή επισκέπτη/τρια του blog "Το μονοπάτι της Αγάπης, της Ομορφιάς και της Δράσης".
Στο blog αυτό θα βρείτε νέα, φιλοσοφικά κείμενα, ποιήματα, διηγήματα, τέχνες, επιστήμες, σύγχρονες εξελίξεις και οτιδήποτε γενικά που μπορεί να σας ενδιαφέρει.
Μην διστάσετε να κάνετε κάποιες παρατήρησεις για την βελτίωση του blog. Oι συμβουλές σας είναι πάντα δεκτές. Επίσης αν κάποιο κείμενο φαίνεται να μη το κατανοείτε πλήρως ρωτήστε τον γράφοντα τι ενωεί και είναι σίγουρο πως θα σας απαντήσει.

Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

ΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΩΜΑ ΤΟΥ ΠΑΓΚΑΛΟΥ ΚΑΙ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η αγανάκτηση του Ελληνικού Λαού τόσο για την κακοδιαχείριση της χώρας όσο και για τις προκλητικές δηλώσεις που ο Κος Πάγκαλος κάνει κατά καιρός έφεραν το...γιαούρτώμα του!!!
Κανείς δε φταεί για την εικόνα που βγάζει παρά μόνο ο ίδιος!!!Αν θέλει να κερδίσει την συμπάθεια της κοινής γνώμης υπάρχουν τρόποι αλλά με τα σκληρά και ωμά που λέει αρχίζω να πιστεύω πως δε θέλει να τον συμπαθούν ή δε τον νοιάζει να τον συμπαθούν.
Μπορεί να έχει επιρεάσει τα πολιτικά δρώμενα της χώρας με(αχαρακτήριστους κατ' εμε)τρόπους έμμεσους ή άμεσους αλλά ο κόσμος δεν ανέχεται πλεόν αυτόν τον άνθρωπο!!!
Άδικο ή δίκαιο το γιατούρτωμα;;;Aυτό είναι στην άπόψη σας, πάντως η κίνηση αυτή δείχνει όπως και να χει αγανάκτηση!!!


Ο Κος Πάγκαλος βέβαια, στη συνέχεια έκανε σχόλια για το συμβάν λέγωντας πως χαρακτηριστικά:
"Eγώ πιστεύω στη Δημοκρατία και πιστεύω στην Δημοκρατία της γνώμης".
Μετά τη δήλωση του αυτή το πλήθος που ήταν γύρω του τον γιούχαρε ενώ πολλοί άρχισαν να του φωνάζουν διάφορες ύβρεις.
Όπως ήδη είπα ο Ελληνικός λαός είναι αγανακτισμένος.Αγανακτισμένος γιατί μετά από τόσα χρόνια, κατάλαβε ο μέσος πολίτης πως οι μικρο-πολιτικές κινήσεις πίσω από "κουρτίνες" έχουν φτάσει το οικονομικό-κοινωνικό και πολιτισμικό στάτους της χώρας μας σε αυτή την κατάντια.
Οι συνθήκες όμως έχουν φτάσει σε σημείο πλέον να μη "χαρίζουν" άλλα "πολιτικά λογοπαίγνια"  με την νοήμοσύνη μας.Δυστυχώς πρέπει η πολιτική στην Ελλάδα ή να γίνει ειλικρίνής είναι να εφευρεθεί
ένας καινούριος τρόπος διαχείρισης των προβλημάτων της πολιτείας.
Δεν ξέρω τι μπορεί να σημαίνει αυτό για εσάς ούτε πως το ερμηνεύετε αλλά το θέμα είναι πως ο κόσμός κουράστικε πιά.
Η χώρα είναι κυριολεκτικά στα πρόθυρα της χρεοκοπίας.Τι;;;Δεν θα χρεοκοπήσουμε;;;Tι;;;To κράτος έχει λεφτά;;;;
Όχι αγαπήτοί μου, το κράτος δεν έχει λεφτά, φαγωθήκανε όλα!!!Μίζες από δω, μίζες από κεί, δάνεια, δάνεια για να ξεχρεώσουμε άλλα δάνεια...χορηγίες από την Ε.Ε., τα εξωτερικά δάνεια των πολέμων του 1821 που ακόμα χρωστάμε, τα λεφτά του ΙΚΑ που γίναν..κάπνος στο χρημαστήριο....όλα αυτά συμβάλανε και φτάσαμε εδώ, στο χείλος του γκρεμού!!!
Όμως ο Κος Πάγκαλος, αν ήταν σωστός θα έβαζε, ή θα προσπαθούσε να βάλει ένα τέλος σε αυτό το χάος.Ο κόσμος παρατηρεί πως δε κάνει τίποτα γι' αυτό ωπότε....πλάτς...το γιαουρτάκι πέφτει ωσαν βλήμα καταπέλτη.
Αγανάκτηση Κε Πάγκαλε, αγανάκτηση!!!Ναι, μπορεί να λέτε ότι είστε δημοκράτης αλλά ο λαός άλλα βλέπει πως κάνετε.
Ο Κος Πανούσης εξέφρασε (σχετικά πρόσφατα) την πολιτική του άποψη για την παρούσα κατάσταση της χώρας,Να ποιά είναι:
Λοιπόν;;;Έχει άδικο;;;Iσονομία.Όλοι είναι ίσοι κάτω από το νόμο.Αν κάποιος πολιτικός κάνει κάτι παράνομο πρέπει να δικάζεται όπως όλοι.
Το "πολιτικό άσυλο" έχει γίνει κάτι σα τη "φούστα της μαμάς" κάτω από την οποία ΄τρεχει το φοβισμένο κοριτσάκι.
Όχι!!!Οι τολμηροί πολιτικοί αν θέλουν να λέγονται έτσι ας το αποδεικνύουν όχι τρέχωντας κάτω από φούστες...(εεεε..συγγνώμη "πολιτικό άσυλο" ήθελα να πω)αλλά να πάιρνουν το ρίσκο τους, χωρίς "παραθυράκια".Αυτό θέλει ο λαός.
Θέλει διαφάνεια, ισονομία, δημοκρατία.
Όλα λοιπόν μια αλυσίδα, όλα συνδέονται.
Η συμβουλή μου προς τον Κο Αντιπρόεδρο:


"Αν θέλετε να σας αγαπάει ο λαός και να μην τρώτε με τέτοιο τρόπο γιαούρτια, φτιάχτε τη δημόσια εικόνα σας, και συμαζέψτε τις δηλώσεις σας.Ίσως και μια δημόσια συγγνώμη για όσα προκλητικά έχετε πει κατά καιρούς δε θα έβλαπτε" 


Αν πάλι δεν τον νοιάζει θα μείνει στην Ελληνική Ιστορία ως ο πιο αντι-δημοφιλής αντιπρόεδρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου