Καλώς ήλθατε στο blog μου.

Χαιρετώ τον αγαπητό/ή επισκέπτη/τρια του blog "Το μονοπάτι της Αγάπης, της Ομορφιάς και της Δράσης".
Στο blog αυτό θα βρείτε νέα, φιλοσοφικά κείμενα, ποιήματα, διηγήματα, τέχνες, επιστήμες, σύγχρονες εξελίξεις και οτιδήποτε γενικά που μπορεί να σας ενδιαφέρει.
Μην διστάσετε να κάνετε κάποιες παρατήρησεις για την βελτίωση του blog. Oι συμβουλές σας είναι πάντα δεκτές. Επίσης αν κάποιο κείμενο φαίνεται να μη το κατανοείτε πλήρως ρωτήστε τον γράφοντα τι ενωεί και είναι σίγουρο πως θα σας απαντήσει.

Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΘΕΙΩΝ ΚΑΙ ΘΝΗΤΩΝ ΑΞΙΩΝ




Οι Αξίες, οι ανώτερες πνευματικές αξίες και όχι οι αξίες προϊόντων, ακινήτων ή χαρτιών που κινούνται στα διεθνή χρηματιστήρια, αυτές λοιπόν οι πνευματικές αξίες είναι οι καλύτερες για τον άνθρωπο. Γιατί όπως όλα τα θνητά, οι αξίες των πραγμάτων της ύλης είναι μεταβλητές ενώ εκείνες που τις γνωρίζουμε λόγω της μεσολάβησης της Ψυχής μας με τα Θεία, είναι αμετάβλητες.
Και οι Θείες Αξίες είναι αδύνατο να μεταβληθούν όπως η τιμή ενός κάποιου καταναλωτικού προϊόντος  αλλά αυτές(οι Θείες Αξίες)παραμένουν σταθερές διότι είναι στη φύση τους η σταθερότητα και η τελειότητα ενώ τα αντίθετα για ότι είναι θνητό. Διότι αν και αυτές μεταβαλλόμενες τότε κατ’ ανάγκη θα έπρεπε να υπάρχουν κάποιες άλλες ανώτερες από αυτές. Και αν και οι ακόμη ανώτερες ήταν και αυτές μεταβλητές θα έπρεπε πάλι να υπάρχουν κάποιες ανώτερες, κ.ο.κ.
Έτσι κατανοεί κανείς, πως ο εδώ νόμος της οικονομίας είναι μια άσχημη μορφή των άνωθεν Θείων νόμων της Οικονομίας και πως λίγη σχέση έχουν τα θνητά με τα θεία.

«Όπως άνω ούτω κάτω και όπως κάτω ούτω και άνω» 

λέει ο αλχημιστικός και ορθότατος κανών του Ερμή του Τρισμέγιστου στον Σμαράγδινο Πίνακά του.
Τουτέστιν, οι αξίες που υπάρχουν εδώ, αν και «αλλοιωμένες» υπάρχουν και στους πύρινους κόσμους με πιο αγνή μορφή.
Έτσι πρέπει να μάθουμε κάποια στιγμή πως η αξία του χρήματος δεν έγκειται στο ότι μπορεί κανείς να αγοράσει με αυτό διάφορα αποκτήματα αλλά πως αυτό είναι  ενέργεια μιας άλλης μορφής, διαφορετικής από την ηλεκτρική, τη θερμική, την κινητική ή την πυρηνική.
Η θέαση αυτή είναι σχεδόν αδύνατη(αλλά όχι ακατόρθωτη)προς το παρόν μιας και περνάμε καιρούς δύσκολους. Ωστόσο μην πιστεύετε πως δεν θα κατανοηθεί αυτό. Θα κατανοηθεί όπως όλα πράγματα αλλά…. στον καιρό του!!! 

1 σχόλιο:

  1. συνηθίζω να λέω πως "οι αρετές είναι όπλα στην μάχη της ζωής" (yds) οπότε θα τονίσω πως το ίδιο συμβαίνει και με τις αξίες. Αυτές μας χαρακτηρίζουν και ο διαχωρισμός τους ειναι θεμιτός. Τις κατηγοριοποιεί, τις οργανώνει, τις καλλιεργεί :[

    ΑπάντησηΔιαγραφή