Καλώς ήλθατε στο blog μου.

Χαιρετώ τον αγαπητό/ή επισκέπτη/τρια του blog "Το μονοπάτι της Αγάπης, της Ομορφιάς και της Δράσης".
Στο blog αυτό θα βρείτε νέα, φιλοσοφικά κείμενα, ποιήματα, διηγήματα, τέχνες, επιστήμες, σύγχρονες εξελίξεις και οτιδήποτε γενικά που μπορεί να σας ενδιαφέρει.
Μην διστάσετε να κάνετε κάποιες παρατήρησεις για την βελτίωση του blog. Oι συμβουλές σας είναι πάντα δεκτές. Επίσης αν κάποιο κείμενο φαίνεται να μη το κατανοείτε πλήρως ρωτήστε τον γράφοντα τι ενωεί και είναι σίγουρο πως θα σας απαντήσει.

Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

OXI ΑΛΛΗ ΣΚΛΗΡΟΤΗΤΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ!!!


ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ της εξουσίας διαμορφώνεται από τους λειτουργούς της.
ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ή σκληρό εκείνοι το καθορίζουν.
ΟΙ ΚΡΑΤΙΚΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΙ οφείλουν και πρέπει να τηρούν τους νόμους.
ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ όμως να είναι σκληροί σε κάθε ενέργεια τους.
ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ να είναι τόσο αυστηροί με τους τύπους κυρίως όταν πρόκειται για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.
Η ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ πάντα είναι ανάλγητη, πόσο δε περισσότερο όταν αφορά άτομα με ειδικές ανάγκες.
ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ανάπηρους, παραπληγικούς, νεφροπαθείς κ.λπ, για τους οποίους η ζωή έτσι κι αλλιώς είναι σκληρή, αποτελεί επιπλέον πλήγμα.
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ μέσα στο πρόβλημα τους να αντιμετωπίζουν και την αυστηρότητα υπηρεσιακών παραγόντων ή την αδυναμία τους ενδεχομένως να ερμηνεύσουν τους νόμους.
ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ και κρίμα να «ζητιανεύουν» έξω από τον δήμο κάθε μέρα τα 330 ευρώ που τους δίνει η πολιτεία για να ζήσουν και μια κρατική λειτουργός να τους τα αρνείται παρακάμπτοντας την εντολή ακόμα και των προϊσταμένων της.
Ο ΛΟΓΟΣ για τους δικαιούχους προνοιακών επιδομάτων Ρεθύμνου που αναγκάστηκαν να φτάσουν στον εισαγγελέα για τα αυτονόητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου