Καλώς ήλθατε στο blog μου.

Χαιρετώ τον αγαπητό/ή επισκέπτη/τρια του blog "Το μονοπάτι της Αγάπης, της Ομορφιάς και της Δράσης".
Στο blog αυτό θα βρείτε νέα, φιλοσοφικά κείμενα, ποιήματα, διηγήματα, τέχνες, επιστήμες, σύγχρονες εξελίξεις και οτιδήποτε γενικά που μπορεί να σας ενδιαφέρει.
Μην διστάσετε να κάνετε κάποιες παρατήρησεις για την βελτίωση του blog. Oι συμβουλές σας είναι πάντα δεκτές. Επίσης αν κάποιο κείμενο φαίνεται να μη το κατανοείτε πλήρως ρωτήστε τον γράφοντα τι ενωεί και είναι σίγουρο πως θα σας απαντήσει.

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Η ΕΙΔΗΣΗ, Ο ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΚΑΙ Ο ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ

"Έγκλημα με θύμα Αλβανό έγινε λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι σε καφετέρια με την επωνυμία "Στρέτο", στην οδό Ευπαλίνου 21, στην πλατεία Καραμανλάκη στα Θυμαράκια. 'Αγνωστος πυροβόλησε τέσσερις φορές το θύμα με πιστόλι, την ώρα που έπινε καφέ με δύο φίλους του μέσα στην καφετέρια, και στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή και εξαφανίστηκε.

Η δολοφονία αποδίδεται από την αστυνομία σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών."


Η παραπάνω είδηση αναρτήθηκε σε ηλεκτρονικό ειδησεογραφικό κανάλι του διαδυκτύου.
Στο κείμενο υπάρχει έμμεση ρατσιστική διάθεση του δημοσιογράφου, αφού κάνει λόγο για 
την καταγωγή του θύματος. Το κέιμενο κάλλιστα θα μπορούσε να ήταν ως εξής:

Έγκλημα με θύμα νεαρό άτομο γινε λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι σε καφετέρια με την επωνυμία "Στρέτο", στην οδό Ευπαλίνου 21, στην πλατεία Καραμανλάκη στα Θυμαράκια. 'Αγνωστος πυροβόλησε τέσσερις φορές το θύμα με πιστόλι, την ώρα που έπινε καφέ με δύο φίλους του μέσα στην καφετέρια, και στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή και εξαφανίστηκε."

Σύμφωνα με τον αντιρατσιστικό νόμο που ψηφίστικε πρόσφατα θα έπρεπε να υπάρξουν κυρώσεις.

Ρεζίλι λοιπόν  ο δημοσιογράφος που το γράψε!!!!Ντροπή του!!!
Όχι απ την μια να λένε όλοι στα κανάλια ζωντανά "δεν είμαστε ρατσιστές" και απ την άλλη να κάνουν τα αντίθετο!!!Ε, όχι!!!Αυτό είναι υποκρισία!!!
Α, μα πια!!!

ΣΗΜ.
(Ο γράφων δεν θα δώσει την ταυτότητα του ηλ. ειδησηεογραφικού καναλιού παρά μόνο αν του ζητήθει - και τότε χωρίς να τη κοινοποιήσει στο blog)

2 σχόλια:

  1. Συνήθως (δημοσιογράφοι- αρθρογράφοι) όταν καταγράφουμε ένα ρεπορτάζ/γεγονός/είδηση που έχει να κάνει με αλλοδαπούς γράφουμε απλά: “αλλοδαπός, αλλοδαπή, αλλοδαποί” κι όχι τη χώρα καταγωγής που τους χαρακτηρίζει. Ετούτος ο χαρακτηρισμός, είναι αντιδεοντολογικός και πολλές φορές αντίθετος με τις αρχές/κανόνες της δημοσιογραφίας που υπάρχουν στη χώρα. Θα θυμάσαι πως το ίδιο υπάρχει και για τα ονόματα. Όπως ακόμη κι όταν καταγράφουμε τα γεγονότα με τους ντόπιους, σε τόπους με πολυεθνικό χαρακτήρα, γράφουμε “ημεδαπός, ημεδαπή, ημεδαποί” .
    Να είσαι πάντα καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστώ για το πολύ κατατοπιστικό και ενημερωτικό σχόλιο σου φίλη annyra.
    Να έχεις μια υπέροχη ημέρα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή